Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΝ. ΒΗΧΟΣ

ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΝ. ΒΗΧΟΣ
(ΑΘΩΟΣ Ο ΒΗΧΟΣ! ΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ)

Αθωώθηκε χθες στο Μονομελές ο Παναγιώτης Βήχος, που δικαζόταν με τη στημένη κατηγορία της «από κερδοσκοπία επιχείρησε να διευκολύνει έστω και συγκαλυμμένα με τη μετάδοση ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο την ασέλγεια με ανηλίκους...». Το Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση συνέχισης του βρόμικου αυτού πολέμου, θα βρίσκεται, όπως έχει κάνει από την αρχή, στο πλευρό του Παν. Βήχου.
ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ως γνωστόν είχε καταγγείλει κυκλώματα καταναγκαστικής πορνείας στη Σαντορίνη το 1998, στις αρμόδιες αρχές και δια του τύπου, από την εφημερίδα «Νέα Προοπτική». Οι διώξεις των κατηγορουμένων για μαστροπεία και των αστυνομικών που κατηγορούντο για συνέργεια κατέληξαν στην εξοργιστική απόφαση της αθώωσης όλων, το 2003, αφού είχαν προηγηθεί αναβολές επί αναβολών. Στο μεταξύ κάποιοι άγνωστοι παρακρατικοί μηχανισμοί είχαν στήσει μια προβοκάτσια με αποτέλεσμα να προσαχθεί στη Γενική Ασφάλεια το Νοέμβρη του 2002 και να κατασχεθεί ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή του, με σχετικές κατηγορίες, για την τρομοκράτησή του. Μετά τη δίκη και την αθώωση, δεν ξαναενοχλήθηκε. Και όμως, το Νοέμβρη του 2007 παραπέμπεται με κλητήριο θέσπισμα να δικαστεί στις 7 Ιανουαρίου, με την προαναφερόμενη κατηγορία.

Το Σεπτέμβρη του 2004 αθωώθηκε ο ίδιος όπως και η εφημερίδα σε δίκη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, που είχε ανακινήσει ο κατηγορούμενος και στο μεταξύ αθωωθείς διοικητής του αστυνομικού τμήματος Σαντορίνης, κ. Μαντούσης.
Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε σε όλη τη μακρά διάρκεια αυτών των δικών, από τις γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις που μάχονται εναντίον της καταναγκαστικής πορνείας αλλοδαπών γυναικών καθώς και από πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, ήταν παρούσα και στο χθεσινό δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν ανακοινώσεις και συμμετοχή στο δικαστήριο, από τις φεμινιστικές οργανώσεις: Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας, Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης, ΚΕΔΕ-Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη και την Παγκόσμια Πορεία Γυναικών (Ελληνικό Δίκτυο).
Επίσης, υπήρξε κοινή ανακοίνωση αλληλεγγύης και συμμετοχή από: Τμήμα Δικαιωμάτων Συνασπισμού, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά, ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), Κόντρα, Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Εργατική Εξουσία, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), ΕΚΚΕ, Κομμουνιστική Ανανέωση, Κόκκινο, Νέο Αριστερό Ρεύμα, Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ΟΚΔΕ (Εργατική Πάλη), Κίνηση για την Ανασύνταξη του ΚΚΕ, Μαρξιστική τάση-Εφημερίδα Μαρξιστική Φωνή.
Στη δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες:

· Ο Αντώνης Φουντούρης, τεχνικός ειδικευμένος στους υπολογιστές (ο οποίος ήρθε ειδικά από την Κρήτη παρά το ότι αντιμετώπιζε ένα τρομερό πρόβλημα υγείας της συζύγου του)
· Κώστας Αβραμίδης, τεχνικός υπολογιστών
· Θόδωρος Κουτσουμπός, υπεύθυνος έκδοσης της Νέας Προοπτικής,
· Γιάννης Μπανιάς, στέλεχος της ΑΚΟΑ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
· Σίσσυ Βωβού, εκπρόσωπος του Φεμινιστικού Κέντρου Αθήνας
· Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Εθνικού Παρατηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι

Παραβρέθηκε αλλά δεν έγινε δυνατόν να καταθέσει ως μάρτυρας, ο Κώστας Γεωργόπουλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.
Μετά την αποκάλυψη από τους δύο πρώτους μάρτυρες της ανεπάρκειας και ασάφειας των ηλεκτρονικών στοιχείων και της δυνατότητας παραχάραξης που υπάρχει, κατέθεσαν οι άλλοι μάρτυρες επικεντρώνοντας στην προσωπικότητα του Βήχου και στο ζήτημα της αρχικής δίωξης με στόχο την τρομοκράτησή του λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών που εκείνος μαζί και με την Αθηνά Βήχου είχαν κάνει.
Το Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση συνέχισης του βρόμικου αυτού πολέμου, θα βρίσκεται, όπως έχει κάνει από την αρχή, στο πλευρό του Παν. Βήχου.
ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ερεσσού 12, Αθήνα,
Τηλ. 210 3644 419
e-mail: feministcenter@riseup.net
8-1-08

ΑΘΩΟΣ Ο ΒΗΧΟΣ! ΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ
Αθώος πανηγυρικά ο σ. Παν. Βήχος. Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα από συντρόφους, φίλους και μέλη του Πολιτικού Καφενείου αλλά και του Athens Indymedia δόθηκε μια μάχη απέναντι σε μια βρώμικη και ύπουλη σκευωρία.

Σαν μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς, ο Κώστας Αβραμίδης, η Σίσση Βωβού (από το Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας), ο Θόδωρος Κουτσουμπός (από τη ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ), ο Παναγιώτης Δημητράς (από την ΕΠΣΕ), ο Κώστας Γεωργόπουλος (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου), ενώ δεν έδωσαν χρόνο να καταθέσει ο Πέτρος Γιώτης (από την ΚΟΝΤΡΑ), ο Θόδωρος Βουρεκάς (από τους Εκπαιδευτικούς) κ.ά.
Εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση και κατάθεση του Αντώνη Φουντούρη, που ήρθε από το Ηράκλειο της Κρήτης, την ώρα που η σύζυγός του είναι βαριά άρρωστη, στην εντατική.

Ολοι οι μάρτυρες καθώς και ο σ. Παν. Βήχος, κονιορτοποίησαν το κατηγορητήριο της Ασφάλειας και κόλλησαν στον τοίχο τους σκευωρούς ασφαλίτες. Εισαγγελέας και πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάνθηκαν: ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΗΧΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!
Όλη η οικογένεια του σ. Βήχου ήταν στο πλευρό του, όπως επίσης σύντροφοι από το Τμήμα Δικαιωμάτων Συνασπισμού, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, την Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά, την ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), Κόντρα, Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Εργατική Εξουσία, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, EKKE, Κομμουνιστική Ανανέωση, Κόκκινο, Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55, Μαρξιστικη Τάση- εφημερίδα "Μαρξιστική φωνή", ΟΚΔΕ, ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ, ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΜΕΡΑ)

Η συνέχεια τώρα στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου θα πέσουν κεφάλια!
Χειροκροτήματα, φιλιά και αγγαλιές μέσα στο δικαστήριο και στη συνέχεια μία μπύρα σε παρακείμενο μαγαζάκι από γυναίκες του Φεμινιστικού Κέντρου Αθήνας και μελών του ΠΚ.
ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ