Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Διαλείψεις ΚΚΕ για το ’89 και μία υπενθύμιση

Διαλείψεις ΚΚΕ για το ’89 και μία υπενθύμιση
ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗ!!!
O MANIAΔΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΝ. ΒΗΧΟΣ!

Η παροιμία λέει «στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί». Τη γνωρίζει η ηγεσία του ΚΚΕ. Αποφεύγει συστηματικά να αναφέρεται στο θλιβερό ’89. Αλλά φαίνεται ότι ο αχός έφτασε στον Περισσό, ο οποίος αποφάσισε να απαντήσει με ένα σχόλιο στο Ριζοσπάστη της Πέμπτης 2 Ιούλη. Πλαγίως όμως, αναφερόμενο σε κείμενο του συντρόφου Γιώργου Δελαστίκ στο Έθνος.
Οι εφιάλτες του «βρώμικου '89» Υπό τον τίτλο «Και αντιΚΚΕ και φιλοΠΑΣΟΚ» επιτίθεται στο ΝΑΡ και σε όσους διαφώνησαν το ’89 χαρακτηρίζοντάς τους «άλλο πόλο των δεξιών οπορτουνιστών στο κόμμα». Κρύβουν βέβαια ότι μαζί με τους δεξιούς οπορτουνιστές, οι σημερινοί ορθόδοξοι κομμουνιστές του Περισσού διέγραψαν τους αριστερούς διαφωνούντες, ενέκριναν το κοινό πόρισμα με την ΕΑΡ του Κύρκου και υπερψήφισαν τις άθλιες συγκυβερνήσεις Τζαννετάκη – Ζπλώτα. Η Αλέκα μαζί με τον Αλέκο…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ – ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=6802&mode=thread&order=0&thold=0

Βεβαίως, μπορεί η ηγεσία του ΚΚΕ να είχε κάνει λάθος και να το παραδεχόταν σήμερα. Αυτή θα ήταν μια ευπρόσδεκτη κίνηση από τον κόσμο της Αριστεράς. Η ειλικρινής αυτοκριτική δεν εξαφανίζει τις ευθύνες, αλλά δείχνει γενναιότητα και τιμιότητα, κυρίως προφυλάσσει από αντίστοιχα λάθη στο μέλλον. Το σχόλιο όμως του Ριζοσπάστη υπονοεί, χωρίς να το λέει καθαρά, ότι καλώς έγινε η κυβέρνηση Τζαννετάκη για να αντιμετωπιστεί το σκάνδαλο Κοσκωτά (στο πλαίσιο του καπιταλισμού και μαζί με τη ΝΔ σύντροφοι; ). «Αν ήταν πρόσχημα (σ. Σ. Το σκάνδαλο Κοσκωτά, όπως τονίζει ο Γ. Δελαστίκ στο άρθρο του) τότε γιατί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έστειλε στο ειδικό δικαστήριο Κουτσόγιωργα, Τσοβόλα και Πέτσο;», αναρωτιέται Ο «Ρ». Το να δικαιολογείς έτσι το άνοιγμα του δρόμου για το νεοσυντηρητικό χειμώνα του Μητσοτάκη, δείχνει άγνοια κινδύνου, περισσότερο δε όταν κάποιοι από τους αναγνώστες σου μπορεί να θυμούνται ότι μερικούς μήνες μετά ο ενιαίος ΣΥΝ συμμετείχε στην Οικουμενική Ζολώτα και με τους «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ»!
Το σχόλιο του Ριζοσπάτη επαναλαμβάνει το γνωστό στερεότυπο του Περισσού ότι το ΝΑΡ είναι.. «φιλοΠΑΣΟΚ»! Το να μας κατηγορούν για αριστερισμό θα ήταν μια αναμενόμενη κριτική από το χώρο του ΚΚΕ. Αλλά όχι, βασικό στοιχείο στην πολεμική του Περισσού είναι να εξαφανίζει ότι κινείται από τα αριστερά του. Ακόμα κι εάν έτσι συρρικνώνει (το ίδιο το ΚΚΕ) το χώρο κομμουνιστικής αναφοράς που υποτίθεται ότι απευθύνεται. «Οσο για το φιλοΠΑΣΟΚ, και μόνον η συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ φτάνει», γράφει ο «Ρ». Είπαμε, δεν μιλάμε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Το ΚΚΕ συμμετείχε για πολλά – πολλά χρόνια στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και συγκυβερνούσε με την ΠΑΣΚΕ, ενώ το ΝΑΡ από τη στιγμή της δημιουργίας του έθεσε ζήτημα αποχώρησης της Αριστεράς από τη δικοίκηση της ΓΣΕΕ. Σήκωσε τη σημαία για ένα νέο εργατικό κίνημα κόντρα στον αστικοποιημένο συνδικαλισμό, πρωτοστάτησε στις ανεξάρτητες ταξικές Πρωτομαγιές, στη συγκρότηση ταξικού εργατικού ρεύματος, αξιοποιεί κάθε κινητοποίηση για την προώθηση αυτής της λογικής και συμβάλλει σε ένα αυτοτελή εργατικό σχεδιασμό, πέρα από το ημερολόγιο εκτονώσεων των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.


Το σχόλιο στο Ριζοσπάστη
«Και αντιΚΚΕ και φιλοΠΑΣΟΚ


Οι εφιάλτες του «βρώμικου» '89 είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του Γ. Δελαστίκ στο χτεσινό «Εθνος». Επετειακό ρεπορτάζ υποτίθεται ότι θέλει να κάνει, αλλά το κάνει καραμπινάτο ΠΑΣΟΚικό. Αλλωστε, και μόνον ο τίτλος του (η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ο νονός) φτάνει για του λόγου το αληθές. Το ρεπορτάζ γράφτηκε για να αποδείξει την άποψη των στελεχών, που, φραξιονίζοντας, κατέληξαν να υπονομεύουν διαλυτικά ΚΚΕ και ΚΝΕ, ως ο άλλος πόλος των δεξιών οπορτουνιστών στο Κόμμα, ότι, τάχα, έγινε ρεφορμιστικό. Αλλωστε, ο ίδιος ο Γ. Δελαστίκ ήταν ένας απ' αυτούς, και συνεχίζει μαζί με τους ομοϊδεάτες του ΝΑΡ στην ίδια ρότα. Η μετέπειτα, βεβαίως, αντιΚΚΕ πορεία τους έδειξε πως άλλος ήταν ο σκοπός τους και όχι η «επαναστατικότητα» του Κόμματος. Ήθελαν ένα ΚΚΕ σαν το ΝΑΡ. Ταυτόχρονα, όμως, δεν μπορεί να το κάνει χωρίς να υπερασπίσει το ΠΑΣΟΚ. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου βάλλεται πανταχόθεν για το σκάνδαλο Κοσκωτά... να μπουν στη φυλακή οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ είναι το πρόσχημα που προβάλλει η ηγεσία του ΚΚΕ...». Πρόσχημα το σκάνδαλο, πρόσχημα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν ως τα μπούνια ανακατεμένη. Μα, αν ήταν πρόσχημα, τότε γιατί η τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έστειλε στο ειδικό δικαστήριο τρία πρωτοκλασάτα στελέχη τους, Κουτσόγιωργα, Τσοβόλα και Πέτσο; Αλλωστε και η εφημερίδα όπου γράφει ο αρθρογράφος ήταν φανατική υπέρ της παραπομπής των υπευθύνων του σκανδάλου και «αποκάλυπτε» με πρωτοσέλιδα τις γεμάτες με πεντοχίλιαρα κούτες των «πάμπερς». Αλλά φαίνεται πως αντιΚΚΕ και φιλοΠΑΣΟΚ τακτική γίνονται συνώνυμα. Οσο για τους «επαναστάτες» του ΝΑΡ, δεν έχουμε καμιά αμφιβολία και για τα δυο. Αλλωστε, το αντιΚΚΕ το αποδεικνύουν καθημερινά. Οσο για το φιλοΠΑΣΟΚ, και μόνον η συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ φτάνει».
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5157909&publDate=


O MANIAΔΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΝ. ΒΗΧΟΣ!
Τη Δευτέρα 24 του Ιούλη 1989 έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης συγκέντρωση – συζήτηση του Συνασπισμού της «αριστεράς» με ομιλητή τον Μίμη Ανδρουλάκη!
Μετά την ομιλία του κι ενώ ορισμένοι «αυριανιστές» φώναζαν συνθήματα κατά της ανίερης συμμαχίας Συνασπισμού – ΝΔ, ο σύντροφος Παναγιώτης Βήχος από την Πανελλαδική Ένωση Κομμουνιστών ζήτησε από το προεδρείο την άδεια για να μιλήσει.
Από την περιφρούρηση πήρε την εξής απάντηση: «Αντε ρε…που θα μιλήσεις κιόλας!».
Ο σύντροφός μας επέμενε λέγοντας: «Εμείς σαν κομμουνιστές καταδικάζουμε τις μεθόδους των «αυριανιστών». Απαιτούμε όμως να μιλήσουμε, να γίνει ένας διάλογος».
Ο Μίμης Ανδρουλάκης τότε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε: «Βλέπετε κατάσταση σύντροφοι; Το παρακράτος ξαναζεί»!!!
Εγινε τότε αναταραχή ακόμα και μέσα στους οπαδούς του συνασπισμού που έλεγαν στο προεδρείο: «Αφήστε τους να μιλήσουν, να τους ακούσουμε».
Απτόητος όμως ο Ανδρουλάκης συνέχισε: «Ορίστε! Αυτή η παρασυγκέντρωση θυμίζει άλλες εποχές. Είσαστε το παρακράτος και δεν έχετε θέση και λόγο σ’ αυτή τη συγκέντρωση»!!!
Ο Μίμης Ανδρουλάκης σύντροφοι ήταν τη στιγμή εκείνη το ΚΡΑΤΟΣ.
Στις 25 του Ιούλη ο «Ριζοσπάστης» με μεγάλους τίτλους πληροφορούσε τους δυστυχείς αναγνώστες του: «ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΞΑΝΑΖΕΙ, τόνισε σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Μίμης Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος σε έξαλλους «αυριανιστές»!
Τα σχόλια δικά σας, σύντροφοι.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΒΗΧΟΥ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το Σάββατο 29 του Ιούλη (μας λέει ο σ. Παν. Βήχος) βρισκόμουνα μαζί με άλλους τρεις συντρόφους στον Αγ. Νικόλαο της Κρήτης όπου εκείνη την ημέρα είχε συγκέντρωση – συζήτηση ο συνασπισμός με ομιλητή τον Πέτρο Κουναλάκη.
Αφού ακούσαμε την ομιλία του με προσοχή και μάθαμε ότι στόχος της κυβέρνησης Τζανετάκη και του συνασπισμού είναι η καλυτέρευση των θεσμών, όπως στη Δ. Γερμανία μας είπε ο Κουναλάκης, «που ισχύουν νόμοι οι οποίοι δεν αφήνουν τις κυβερνήσεις να κάνουν σκάνδαλα! Όπου ο εκσυγχρονισμός κάνει άνετη τη ζωή των πολιτών, ότι η σημερινή δεξιά δεν έχει σχέση με την παλιά», κλπ., κλπ., ζήτησα να μιλήσω.
Η περιφρούρηση ευγενέστατη μου είπε: «Σπάσε ρε…» και προσπάθησε να με απωθήσει. Τελικά κι αφού έπεσαν μερικές ψηλές, ανέβηκα στην εξέδρα και ο Κουναλάκης, θέλοντας και μη, μου έδωσε το λόγο.
Είπα στους συγκεντρωμένους ότι μιλάω σαν εκπρόσωπος της ΠΕΚ και αρκετοί χειροκρότησαν! Ευχάριστη έκπληξη.
Αντέκρουσα τα «επιχειρήματα» του Κουναλάκη με τις γνωστές μας Μαρξιστικές Θέσεις, για το συνασπισμό και τελείωσα με τα εξής λόγια: «Την πραγματική κάθαρση θα την κάνει η ίδια η Εργατική Τάξη με τους συμμάχους της συγκροτημένη και καθοδηγούμενη από ένα πραγματικό Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (και όχι ο Μητσοτάκης!!!) που θα παλέψει για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας και όχι στον αστικό εκσυγχρονισμό της. Τα σημερινά οπορτουνιστικά»αριστερά» κόμματα, με τους Ανδρουλάκηδες και Κουναλάκηδες, έχουν ενσωματωθεί στο αστικό σύστημα και αντί να το ανατρέψουν το υπηρετούν».
Ο Πέτρος Κουναλάκης δεν απάντησε στην ομιλία μου. Τι να πει άλλωστε;
Απάντησε όμως ο «Ριζοσπάτης» στις 2 Αυγούστου με σχόλιό του όπου απευθυνόμενος σε μένα και τους συντρόφους μου, είχε για τίτλο: «ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΔΕΣ»!!!
Τα σχόλια δικά σας σύντροφοι…


Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Την 1η του Σεπτέμβρη η εφημερίδα «Αυριανή» δημοσίευσε ένα κείμενο του σ. Παν. Βήχου σχετικό με το κάψιμο των φακέλων, το οποίο είχε σταλεί και σε άλλες τρεις απογευματινές εφημερίδες αλλά και στο «Ριζοσπάστη».
Ο «Ριζοσπάστης» ως συνήθως δεν έγραψε λέξη ούτε και οι άλλες εφημερίδες. Στις 2 όμως του Σεπτέμβρη ο «Ριζοσπάστης» σε σχόλιό του με τίτλο: «Ο Μανιαδάκης είναι εδώ», έγραψε: «Μια χυδαία αντικομμουνιστική επιστολή δημοσιεύει στις στήλες της – ποια άλλη – η «Αυριανή» των χουντοθρεμμένων Κουρήδων, ένας από τους οποίους κοσμεί με την παρουσία του την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Ο σχολιογράφος του «Ριζοσπάστη» χαρακτηρίζει τα γραφόμενα «σενάρια νοσηρής φαντασίας της εποχής των αντικομμουνιστικών παγετώνων», χωρίς να μπαίνει στον κόπο να πει στους αναγνώστες του ποια είναι αυτά τα…σενάρια.
Γνωστή η τακτική της λάσπης, αλλά πολυμεταχειρισμένη. Το σχόλιο κλείνει με το να μας χαρακτηρίζει όλους εμάς που έχουμε μια διαφορετική από αυτή του ΚΚΕ άποψη, θρασύτατους «τόσο που να μην ντρέπονται να δείχνουν αυτό που είναι. Ζηλωτές του πατριάρχη του γένους τους, του ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ»!!!
Τα σχόλια δικά σας τώρα, αγαπητοί αναγνώστες

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 30 Οκτώβρη 1989, Φύλλο 167
http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=929
http://www.geocities.com/fwnh_ths_deyteras/page033.html
http://geocities.com/fwnh_ths_deyteras/