Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

Προς τους συντρόφους της ΣΟ του Athens Indy media (πρώην και νυν)

Προς τους συντρόφους της ΣΟ του Athens Indy media (πρώην και νυν)
Μία τελευταία τοποθέτηση, πριν σταματήσω να ασχολούμαι με το ζήτημα του Athens Indy media
Για την ανοιχτή συνέλευση των «εξόριστων του Athen IMC γιατί νομίζω ότι δεν έχει νόημα πια. Για τελευταία φορά να τονίσω ότι δεν είμαι με καμία πλευρά, δε θεωρώ εχθρούς ούτε τους μεν ούτε τους δε, από την πριν και νυν ΣΟ του Athens Indy media, αλλά σαν κομμουνιστής και άνθρωπος που δεν ανέχεται την αδικία και τους τραμπουκισμούς από οπουδήποτε και αν προέρχονται, θεωρώ ότι έκανα αυτό που μου επέβαλλε η συνείδησή μου.
Βήχος Παναγιώτης


http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=5602&mode=thread&order=0&thold=0

Από προσωπική πείρα αλλά και από αυτά που ακούστηκαν στην αίθουσα του Γκίνη, στο Πολυτεχνείο κατάλαβα ότι στο Athens Indy media υπάρχει πρόβλημα μεγάλο. Μόνο κοντόφθαλμοι και ανόητοι δε το βλέπουν. Και φυσικά όσοι θέλουν να συντηρείται αυτή η κατάσταση.

Σας διαβεβαιώνω ότι κανένας δεν βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργειά μου να δημοσιεύσω ρεπορτάζ με αυτά που διαδραματίστηκαν στο Πολυτεχνείο. Ήταν καθαρά προσωπική μου επιλογή.

Ακούστηκαν και από την πλευρά χρηστών του ΠΚ και από την πλευρά χρηστών του Indy, και από εμένα και από τα μέλη της ΣΟ του Indy media σκληρές κουβέντες. Δεν αναιρώ ούτε ένα κόμμα από όσα είπα και όσα έγραψα. Αυτό όμως που όλοι πρέπει να καταλάβετε είναι ότι δεν κινήθηκα από ανιδιοτέλεια, από πολιτικό ή άλλο συμφέρον ή από αντιπάθεια προς το Athens Indy media. Πάντοτε υποστήριζα την αναγκαιότητα αυτού του Μέσου και την ανάγκη να υποστηρίξουμε και να διαφυλάξουμε την ύπαρξη και τη λειτουργία του. Παράλληλα υποστήριζα και υποστηρίζω ότι πέρα από τα όποια πρόσωπα βρίσκονται στη ΣΟ αυτού του Μέσου είναι αναγκαίο οι παρατυπίες, οι τραμπουκισμοί που καταγγέλλονται και που ο ίδιος διαπίστωσα στη μοναδική φορά που βρέθηκα σε συνέλευση των νυν και των τώρα, να σταματήσουν. Όπως πρέπει να σταματήσουν τα μπαναρίσματα, οι χλευασμοί, οι προβοκάτσιες και οι ύβρεις από άτομα που ανέχεται η ΣΟ του Athens Indy media. Δεν παίρνω το μέρος των πρώην. Όλα αυτά τα απαράδεκτα που συμβαίνουν τώρα συνέβαιναν και παλιά. Είναι χρόνιο το πρόβλημα. Ίσως τώρα να έγινε μεγαλύτερο. Αυτό το ξέρουν όλοι και ας μη το παραδέχονται οι πιο πολλοί.

Εγώ έκανα το χρέος μου. Σειρά έχουν πρώτα και κύρια οι δύο ΣΟ (σημερινή και πρώην) να βρουν μια λύση. Να παραμερίσουν ότι τους χωρίζει. Και αν κάποιοι είναι αδιόρθωτοι να πεταχτούν έξω από το Indy από τους ίδιους τους χρήστες του. Εγώ και οι σύντροφοι του Πολιτικού Καφενείου σταματάμε κάθε αναφορά σ’ αυτό το θέμα. Είναι ήδη γνωστό και δε θα λύσουμε εμείς τα προβλήματά τους. Άφησα στο Φόρουμ του ΠΚ να γίνει μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει στο Indy. Δεν έσβησα ούτε τις χειρότερες βρισιές στο πρόσωπό μου. ΒΓΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΑΚΡΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥ ΓΚΙΝΗ; Άφησα ελεύθερα να εκφραστούν όλες οι απόψεις. Έτσι θεώρησα πώς πρέπει να κάνω. Και έτσι έκανα. Και δεν αδίκησα καμία πλευρά. Δεν έγινε το ίδιο, όμως, στο Indy. Εκεί με μπανάρισαν.
Ακούσαμε και τι δεν ακούσαμε αλλά εγώ ότι έκανα το έκανα για όλους αυτούς που θέλουν ένα Indy media των χρηστών του, ανατρεπτικό, αγωνιστικό αλλά και δημοκρατικό προς τους χρήστες του. Δεν έχω ξεχάσει ούτε μια στιγμή τη συμπαράσταση απλών χρηστών του Indy όταν ήμουνα υπό ομηρία της ΓΑΔΑ. Τα ενθαρρυντικά σχόλια ακόμα και αυτών που μέχρι τότε με τρολάριζαν Και αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη σε όλους αυτούς. Κάνει πολύ κακό η ΣΟ να μου θυμίζει ότι και αυτή μου συμπαραστάθηκε! Το μη σβήσιμο μετά από διαμαρτυρίες οργανώσεων (γιατί στην αρχή σβήνονταν οι ανακοινώσεις οργανώσεων, εφημερίδων κλπ) δεν είναι συμπαράσταση αλλά χρέος! Το ίδιο κάνω και εγώ σε όλη μου τη ζωή σε όποιους καταδιώκει άδικα η εξουσία. Δε ζήτησα να μου το θυμίσει κανένας. Αυτά είναι αυτονόητα.
Για να μην μακρηγορώ τελειώνω λέγοντας και πάλι ΔΙΑΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ATHENS INDY MEDIA. Από οποιονδήποτε πάει να του κάνει κακό. Και είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να μην υπάρχει ούτε Indy media ούτε Πολιτικό Καφενείο, ούτε Indy.gr, ούτε καμία άλλη Ιστοσελίδα Αντιπληροφόρησης. Και αυτοί δεν βρίσκονται μόνο στην πλευρά της εξουσίας αλλά και ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!
Κάποια μέρα θα με θυμηθείτε όλοι εσείς που με βρίσατε ή απειλήσατε με κάθε τρόπο.
Το σχόλιο αυτό θα ήθελα να δημοσιευθεί και στο Athens Indy media αλλά δυστυχώς είμαι μπαναρισμένος. Δε μπορώ να δημοσιεύσω.
Να είσαστε όλοι καλά φίλοι και «εχθροί».