Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΝΔ: ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΔ: ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
Πρόγραμμα άγριας λιτότητας
Σε ολομέτωπη επίθεση κατά των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών περνά η κυβέρνηση των golden boys της ΝΔ με τη δέσμη μέτρων για το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων [το απαράδεκτο βοήθημα(!) των 300 – 500 ευρώ δεν περνά στον μισθό, ακόμα και εκείνων που θα το πάρουν], που προφανώς δίνει το σύνθημα για τη συνολική επίθεση του κεφαλαίου, με στόχο την μείωση των πραγματικών μισθών εργατών και εργαζομένων (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα), την υπερεκμετάλλευση και την γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μισο-εργασίας.
Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ - ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ


http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=6398

Η κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις οδηγίες της ΕΕ (που αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά το ωμό αντεργατικό της πρόσωπο), προσπαθεί να ρίξει το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Έχει την ουσιαστική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφεται και από την ανοικτή στάση ταξικής συνεργασίας και υποταγής στον ΣΕΒ, της ΠΑΣΚΕ και της ΓΣΕΕ.
Η φορολόγηση ορισμένων υψηλών εισοδημάτων δεν αγγίζει ουσιαστικά τα κέρδη των επιχειρήσεων, των τραπεζών και τον πυρήνα της αστικής τάξης. Αυτοί που συσσώρευσαν αμύθητο πλούτο (κλεμμένο από τους εργαζόμενους) τα προηγούμενα χρόνια και που ευθύνονται για την κρίση, μένουν στο απυρόβλητο.
Απαραίτητο συμπλήρωμα της αντεργατικής επέλασης είναι οι πρόσφατες, προκλητικές και τελείως απαράδεκτες εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ για εξοντωτικές ποινές σε όσους «τελούν αδικήματα» φορώντας κουκούλα ή γενικά καλύπτοντας το πρόσωπό τους! Ταυτόχρονα, επαναφέρουν την αλήστου μνήμης δίωξη της περιύβρισης Αρχής και πρώτα απ’ όλα της αστυνομίας («η αστυνομία θέλει στήριξη», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Δένδιας), ενισχύουν την προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατοχής στο κέντρο της πόλης, δημιουργούν ευκίνητες ομάδες συλλήψεων, πυροβολούν το πανεπιστημιακό άσυλο, προωθούν σχέδια ενίσχυσης των χαφιέδικων μηχανισμών, απαιτούν νομιμοποίηση των καμερών του Μεγάλου Αδελφού κλπ. Τα μέτρα αυτά προφανώς και στρέφονται κατά του μαζικού κινήματος, κατά των διαδηλωτών και των μαχητικών κινητοποιήσεων. Δεν αφορούν δήθεν τους «κουκουλοφόρους», αλλά όλη τη νεολαία και τους εργαζόμενους που δεν σκύβουν το κεφάλι, που παλεύουν ανοικτά για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ. Επιχειρούν την προληπτική τρομοκράτηση των εργαζομένων και ειδικά της νεολαίας για να αποτρέψουν την αγωνιστική και πολιτική εκδήλωση της οργής.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ που τόσο καιρό πιέζει για περισσότερο «κράτος ασφάλειας», νόμο και τάξη, έχει αποφασίσει να υψώσει ένα τείχος κατάργησης ουσιαστικά των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, αποθράσυνσης των κατασταλτικών μηχανισμών, εγκαθίδρυσης μιας «κατάστασης πολιορκίας» εναντίον του εχθρού - λαού. Φοβισμένοι και ανίσχυροι, μετά και την έκρηξη του Δεκέμβρη, επιστρατεύουν τα μέτρα καταστολής ως ύστατο μέτρο σωτηρίας της πολιτικής τους. Είναι η ίδια πολιτική που μετέτρεψε σε «τρομοκράτες» ανήλικους μαθητές στη Λάρισα…
Θα αποτύχουν για μια ακόμα φορά. Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουν στην κατάψυξη του τρόμου και στο «πάγωμα» των μισθών, αλλά θα διαμορφώσουν μια θερμή άνοιξη διεκδικώντας ελευθερία, αξιοπρεπή δουλειά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους.
Απάντηση δεν είναι η ξέπνοη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που κριτικάρει από τα δεξιά τη ΝΔ για «αναποτελεσματικότητα». Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις του για «εκδημοκρατισμό και διακομματικό έλεγχο της αστυνομίας» και για την ενεργοποίηση της ΕΦΕΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπονομεύει το μαζικό κίνημα. Η ρεφορμιστική και ηττοπαθής λογική του ΚΚΕ δεν δίνει καμιά διέξοδο και αποπροσανατολίζει.
Ο υποταγμένος και αστικοποιημένος συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αναζητά "συμμαχίες" με τους κοινωνικούς εταίρους και τον ΣΕΒ και μένει σε κορώνες και ντουφεκιές στον αέρα. Η γραμμή του ΠΑΜΕ υποβαθμίζει πολιτικά και κινηματικά τον αγώνα, αρνείται πεισματικά μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα.
Η απεργία της 2ης Απριλίου είναι μάχη, όχι φυσικά κάτω από τα πανό και το περιεχόμενο της ΓΣΕΕ, αλλά για να έρθει στο προσκήνιο η διάθεση των εργαζομένων για νικηφόρους αγώνες, να βγουν μπροστά οι ταξικές δυνάμεις της ανυποχώρητης πάλης, πέρα από το ημερολόγιο εκτονώσεων της ΓΣΕΕ, όπως έγινε και με την Πρωτοβουλία των 90 σωματείων για την Κούνεβα και ενάντια στο δουλεμπόριο.
Την πολιτική της υποδούλωσης των εργαζομένων και της κρατικής καταστολής θα σπάσει ένα μαζικό πολιτικό κίνημα ανατροπής εργαζομένων και νεολαίας και μια νέα αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά, των νικηφόρων αγώνων και των κοινωνικών δικαιωμάτων της εποχής μας.
- Κανένα πάγωμα μισθών, 1.400 ευρώ κατώτερος μισθός – επίδομα ανεργίας τώρα!
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, απαγόρευση των απολύσεων
- Να γίνουν δημόσιες οι τράπεζες, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο
- Κατάσχεση της περιουσίας των αφεντικών που κλείνουν επιχειρήσεις
- Δημόσια και δωρεάν παιδεία – υγεία – ασφάλιση
- να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα τρομοκρατικά κατασταλτικά μέτρα
- να διαλυθούν τα ΜΑΤ, ΜΕΑ, δυνάμεις καταστολής και οι υπηρεσίες χαφιεδισμού και παρακολούθησης
- να αφοπλιστεί η αστυνομία, να αποσυρθεί από το κέντρο της πόλης
- λευτεριά στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη, απαλλαγή από τις κατηγορίες με τον τρομονόμο των συλληφθέντων στη Λάρισα
- να καταργηθούν οι τρομονόμοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ
- Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι στην εναλλαγή του ΠΑΣΟΚ (δίδυμου πύργου του αστικού δικομματισμού), ισχυρή εργατική αντιπολίτευση για την ανατροπή συνολικά της κυρίαρχης πολιτικής και της αντιδραστικής επίθεσης, για να ανοίξει ο δρόμος για τον κλονισμό της αστικής κυριαρχίας. Για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την εργατική δημοκρατία.
- Ανυπακοή – απειθαρχία στην ΕΕ, σπάσιμο του Συμφώνου Σταθερότητας, αντικαπιταλιστική αποδέσμευση, διάλυση της ΕΕ, για μια άλλη εργατική – σοσιαλιστική - κομμουνιστική διεθνοποίηση στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Πρόγραμμα άγριας λιτότητας ετοιμάζει η κυβέρνηση
Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της επίθεσης


Τα όσα συνέβησαν αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξαγγείλει μια νέα περίοδο άγριας λιτότητας τις αμέσως επόμενες εβδομάδες Ως αφορμή θα επικαλεστεί τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για το εξορθολογισμό των δημόσιων οικονομικών. Το καθεστώς επιτήρησης στο οποίο εισέρχεται η ελληνική οικονομία για δεύτερη φορά την τελευταία πενταετία θα αποτελέσει έτσι το προπέτασμα καπνού για μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
Το πρώτο, προειδοποιητικό καμπανάκι κινδύνου ήχησε από το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (Ecofin) την Τρίτη με την υπόδειξη επιτάχυνσης της μείωσης του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% κατά ένα χρόνο, το 2010 δηλαδή κι όχι το 2011 όπως προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση. Τα επακριβή χρονοδιαγράμματα θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 25 Μαρτίου από την ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ η οριστική επικύρωσή τους θα γίνει ξανά από το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών που θα συνεδριάσει στις 3 και 4 Απρίλη στην Πράγα. Ξέροντας ωστόσο η γραφειοκρατία των Βρυξελλών πως οποιαδήποτε κυβέρνηση απ' αυτές που εγκαλούνται μαζί με την ελληνική (φαλλική, ισπανική και ιρλανδική) διανοηθεί να ανακοινώσει πριν τις ευρωεκλογές μέτρα λιτότητας θα το πληρώσει ακριβά, μετέθεσε την ημερομηνία ανακοίνωσης των αναγκαίων μέτρων μετά τις ευρωεκλογές! Κατά συνέπεια την εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησε μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτικά περίοδος, που ως πρώτο σταθμό θα έχει τις αρχές του καλοκαιριού, στο πλαίσιο της οποίας η αστική τάξη θα επιχειρήσει να πετύχει μια βίαιη αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου. Στην πραγματικότητα τώρα μόλις ξεκινάει η μάχη για το ποιος θα πληρώσει τα βάρη της κρίσης!
Στον αντίποδα ωστόσο της κινδυνολογίας των golden boys των Βρυξελλών και της Ρηγίλλης αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως καμιά αναγκαιότητα δεν υφίσταται για την εφαρμογή τέτοιων μέτρων. Όταν από τη μια άκρη του κόσμου ως την άλλη όλες οι αστικές κυβερνήσεις οδηγούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα σε δυσθεώρητα ύψη, η πρεμούρα με τη μείωση των ελλειμμάτων είτε του Κ. Μητσοτάκη που δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι "δεν χρειαζόμαστε κανέναν Αλμούνια για να μας τα πει αυτά, δεν χρειαζόμαστε παιδονόμο, δικό μας είναι το πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε", είτε του Κ. Καραμανλή που δίνει το πράσινο φως για το σχεδιασμό των αντιλαϊκών μέτρων δεν συνιστά μόνο παλιοκαιρίτικη εμμονή και δείγμα πολιτικού επαρχιωτισμού αλλά στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Γιατί, αυτό που επιδιώκεται με την εφαρμογή του νέου σταθεροποιητικού προγράμματος είναι μια πρόχειρη και πρόσκαιρη έστω στήριξη των κρατικών εσόδων ώστε νέα κονδύλια να μπορέσουν γρήγορα να απελευθερωθούν για τους αποτυχημένους βιομηχάνους και τους ανίκανους, μπαταχτσήδες και κρατικοδίαιτους τραπεζίτες που σαν παράσιτα ζουν από τις στερήσεις των φορολογουμένων, μόλις παραστεί ανάγκη. Ο κίνδυνος επομένως δεν εντοπίζεται στα δημόσια οικονομικά, αλλά αφορά το ενδεχόμενο την επόμενη φορά που θα πρέπει να ανοίξουν οι κρατικοί κρουνοί και να εκταμιευθεί ένα νέο πακέτο 28 δισ. ευρώ για να σωθεί η ελληνική 'Λίμαν Μπράδερς' (που δεν είναι μάλιστα μόνο μία) αυτοί να είναι άδειοι! Τα ιδιοτελή, στενά, ταξικά συμφέροντα της αστικής τάξης επομένως επιβάλλουν τη νέα λιτότητα.
Τα πρώτα θύματα του σχεδιαζόμενου σταθεροποιητικού προγράμματος θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κι αυτό όχι επειδή ελάχιστα έχουν πια να δώσουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, μια και στην εποχή βαρβαρότητας που ζούμε καμία ιστορική κατάκτηση δεν φαίνεται να αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στην επέλαση του κεφαλαίου. Ο λόγος για τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επίθεσης απορρέει από τα επαυξημένα καθήκοντα που έχει επωμιστεί το αστικό κράτος για την υπέρβαση της τρέχουσας κρίσης. Για να μπορεί η ΝΔ σήμερα και το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον να δίνουν στους τζαμπατζίδες τραπεζίτες δανεικά κι αγύριστα απαιτούνται τεράστιες εξοικονομήσεις δημόσιων πόρων. Απαιτούνται μηδενικές - για αρχή - αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους κάτι που θα επιβεβαιωθεί σε λιγότερο από δύο εβδομάδες οπότε θα ανακοινωθεί η εισοδηματική πολιτική! Απαιτείται επίσης κι ένα νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο! Η σημασία που αποκτά η κάθετη μείωση του κονδυλίου της κρατικής μισθοδοσίας επιβεβαιώνεται άλλωστε και από το πρόσφατο ιρλανδικό παράδειγμα, όπου οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν κατά 7%!
Το μέλλον προδιαγράφεται ακόμη πιο ζοφερό αν δούμε τις προβλέψεις και τα στοιχεία που προοικονομούν επιδείνωση της κρίσης στην Ελλάδα. Ο σύμβουλος κατά το παρελθόν του Κ. Σημίτη οικονομολόγος Γκ. Χαρδούβελης για παράδειγμα υποστήριξε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κρίση στη χώρα μας δεν αποκλείεται να διαρκέσει ακόμη και πέντε χρόνια!!! Στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την πορεία του τουρισμού, της οικοδομικής δραστηριότητας και της εμπορίας αυτοκινήτων το τελευταίο τρίμηνο του 2008 περιέγραφαν πρωτοφανή συρρίκνωση του κύκλου εργασιών σε ετήσια βάση, ανοίγοντας έτσι ένα κύκλο αίματος τα αποτελέσματα του οποίου μόλις τώρα θα αρχίσουν να φαίνονται!
Αν επιπλέον εφαρμοστούν και τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ - η οποία πλέον ζηλώνει δόξα ΔΝΤ εγκαταλείποντας οριστικά το αναδιανεμητικό εξισορροπητικό προσωπείο που συχνά χρησιμοποιούσε - τότε είναι απόλυτα βέβαιο ότι έρχεται μια περίοδος πρωτόγνωρης για τη γενιά μας φτώχειας και τριτοκοσμικής εξαθλίωσης Εκτός και αν μαχητικοί και μαζικοί εργατικοί αγώνες σε μια διαλεκτική πορεία αλληλοτροφοδότησης με το μέτωπο της επαναστατικής Αριστεράς - το οποίο βασανιστικά αλλά ελπιδοφόρα οικοδομείται αυτές τις μέρες μέσα από τις αντικαπιταλιστικές συνελεύσεις - αναγκάσουν κυβέρνηση και Βρυξέλλες να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τα αντιλαϊκά, εξοντωτικά σταθεροποιητικά προγράμματα. Οι ευρωεκλογές δε, αποτελούν μια από τις ευνοϊκότερες συγκυρίες για να αποκαλυφθούν και να καταδικαστούν αυτά τα σχέδια...
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ