Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Οι Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες μετά 34 μέρες απεργίας πείνας ΝΙΚΗΣΑΝ!

Οι Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες μετά 34 μέρες απεργίας πείνας ΝΙΚΗΣΑΝ!

Οι Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει μέρες τώρα στα Προπύλαια ζητώντας πολιτικό άσυλο, μετά από 34 μέρες απεργία πείνας με ραμμένα στόματα, πήραν τελικά με το σπαθί τους, τον ανυποχώρητο αγώνα τους και την αλληλεγγύη συντρόφων και απλών ανθρώπων που στάθηκαν δίπλα τους, αυτό που ζητούσαν. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ. Σήμερα 37 αγωνιστές στη χώρα τους και ανάμεσά τους η νεαρή κοπέλα Μαντάνα Λανισενία η οποία στην πατρίδα της ήταν μαχητική δημοσιογράφος, πήραν το Πολιτικό Άσυλο που ζητούσαν.
ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το Πολιτικό Καφενείο στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους Ιρανούς Πρόσφυγες και η συντρόφισσα, μέλος της ΣΟ Μίκα Στάθη μίλησε στη συγκέντρωση των απολυμένων που έγινε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου μαζί με τον Ιρανό Πρόσφυγα Σέμκο Μοχαμεντί. Καταγράφτηκε και σε VIDEO από τους ίδιους τους Ιρανούς Πολιτικούς Πρόσφυγες.

http://www.youtube.com/watch?v=3JL-7vI2ne0&feature=player_embedded

Είχε προηγηθεί την ίδια ημέρα ένα ρεποστάζ του ΠΚ με VIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=PIeq7A5CHXw&feature=player_embedded

http://persian2english.com/wp-content/uploads/2010/11/mandana1-e1288776698600.jpg

Οι Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες αντιμετώπισαν προβοκάτσιες από δημοτόμπατσους που παραβίασαν το άσυλο του Πανεπιστημιακού χώρου καθώς και από φασίστες. Η Ιρανική Πρεσβεία κάλεσε σε συνδρομή μέχρι το ΝΑΖΙ Πλεύρη!!!
Ξένες Ιστοσελίδες δημοσίευσαν εκτενή ρεπορτάζ.
http://persian2english.com/?p=16107
Σήμερα, λοιπόν, οι Ιρανοί πρόσφυγες μας κάλεσαν σε γιορτή στα Προπύλαια για να γιορτάσουμε μαζί τη νίκη τους. Η Μαντάνα μιλώντας στους συγκεντρωμένους αφού τους ευχαρίστησε, σήκωσε το χέρι της σε γροθιά και είπε: «Στον αγώνα μας αυτό δε νικήσαμε μόνο εμείς. Νικήσατε κι εσείς και αποδείξαμε όλοι μαζί ενωμένοι, πως μόνο με αγώνα μπορούμε να νικήσουμε. Και τα καταφέραμε. ΝΙΚΗΣΑΜΕ!»

Αγκαλιές, φιλιά, κεράσματα σε ένα πρόχειρο μπουφέ και ραντεβού τη Δευτέρα στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου, στις 1 το μεσημέρι, πάλι στα Προπύλαια από τα οποία στη συνέχεια θα αποχωρήσουν οι νικητές Ιρανοί Πολιτικοί Πρόσφυγες.

Να ήμαστε εκεί.

http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=8869