Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Tο αίμα των Παλαιστινίων θα γίνει ποταμός και θα τους πνίξει

Tο αίμα των Παλαιστινίων θα γίνει ποταμός και θα τους πνίξει
ΗΠΑ και ΕΕ οπλίζουν το χέρι των δολοφόνων
Τα Σιωνιστικά καθάρματα ξέρουν ότι θα δημιουργήσουν νέες εκατόμβες θυμάτων, γνωρίζουν ότι όσο Παλαιστινιακό αίμα και να χύσουν δεν πρόκειται ποτέ να δαμάσουν τον αδούλωτο Παλαιστινιακό λαό. Ηδη το ομολογούν και οι ίδιοι. Δεν έχουν όμως άλλα περιθώρια οι σιωνιστές του Ισραήλ παρά να ολοκληρώσουν την αιματοχυσία που ξεκίνησαν. Είναι ζήτημα όμως χρόνου το αίμα των Παλαιστινίων να γίνει ποταμός και να τους πνίξει.
Tο αίμα των Παλαιστινίων θα γίνει ποταμός και θα τους πνίξει - Πληροφόρηση για την Παλαιστίνη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ – ΠΡΙΝ


http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=6159&mode=thread&order=0&thold=0

Βαρύ φόρο αίματος με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες πληρώνουν για μια ακόμη φορά οι πολύπαθοι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το αιμοσταγές κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ έχει εξαπολύσει νέο κύμα σφαγών με στόχο την υπονόμευση της χαμάς, η οποία εκπροσωπεί τη σύγχρονη εκδοχή του κινήματος της ανυποχώρητης παλαιστινιακής αντίστασης.
Οι ΗΠΑ, η ΕΕ αλλά και οι άραβες ηγέτες που έχουν υποταχθεί στον ιμπεριαλισμό στηρίζουν τους σιωνιστές δολοφόνους και οπλίζουν πολιτικά το χέρι τους. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η ΕΕ μόλις στα μέσα Δεκέμβρη αναβάθμισε θεαματικά τις σχέσεις της με το Ισραήλ, με τους υπουργούς Εξωτερικών των «27» να αγνοούν ακόμη και σχετικά ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου, τα οποία είχαν ταχθεί εναντίον αυτής της αναβάθμισης. Τη φιλοϊσραηλινή ΕΕ δεν επηρέασε ούτε η έκθεση του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό, Ρίτσαρντ Φαλκ, ο οποίος χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας, συνέκρινε την πολιτική των Ισραηλινών απέναντι στους Παλαιστίνιους με τις «ναζιστικές θηριωδίες» και έθεσε θέμα εξέτασης του ζητήματος παραπομπής στη Χάγη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Ισραήλ.
Η ισραηλινή αγριότητα εξηγείται και από το γεγονός ότι στις 10 Φεβρουαρίου θα γίνουν στη χώρα βουλευτικές εκλογές. Το ακροδεξιό Λικούντ, με ενισχημένη τη φασιστική πτέρυγά του, προηγείται θεαματικά στις δημοσκοπήσεις και τα δύο κύρια κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το κεντροδεξιό Καντίμα και το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, προσπαθούν μέσω της σφαγής εκατοντάδων Παλαιστινίων να ενισχύσουν τη δημοτικότητά τους στο αιμοδιψές εκλογικό σώμα του Ισραήλ. Η τακτική αυτή φαίνεται πως αποδίδει, αν πιστέψει κανείς τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ενισχυμένα τα ποσοστά τους. Την Παρασκευή λήγει επίσης η θητεία του «Τσολάκογλου» προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Με τη στήριξη του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ο Αμπάς μεθοδεύει την πραξικοπηματική, μονομερή παράταση της θητείας του για ένα χρόνο ακόμη επικαλούμενος τις έκτακτες συνθήκες που προκαλεί… η σφαγή της Χαμάς και των Παλαιστινίων της Γάζας από το Ισραήλ! Όλα δείχνουν έτσι ότι πολιτικές σκοπιμότητες υπαγορεύουν τη συνέχιση των ισραηλινών επιθέσεων, και την ανάληψη χερσαίων επιχειρήσεων.
EDITORIAL της εφημερίδας ΠΡΙΝ (4 Ιανουαρίου 2009)

**********************************
«Το Ισραήλ μπορεί να επιτεθεί ξανά στο μέλλον στη Λωρίδα της Γάζας αν δεν καταφέρει με τις τρέχουσες επιθέσεις του να σταματήσει τις εκτοξεύσεις πυραύλων από την πλευρά των Παλαιστινίων», δήλωσε σήμερα η ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι.
Δεν έχουν όμως άλλα περιθώρια οι σιωνιστές του Ισραήλ παρά να ολοκληρώσουν την αιματοχυσία που ξεκίνησαν. Είναι ζήτημα όμως χρόνου το αίμα των Παλαιστινίων να γίνει ποταμός και να τους πνίξει.
Αυτοί που βρίσκονται ψηλά/
θεωρούνε ταπεινό να μιλάς για το φαΐ./
Ο λόγος; έχουνε/ κιόλας φάει./ (...)
Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί/ γι' αυτό που είναι ταπεινό/ ποτέ δεν θα υψωθούν./ (...)/Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι/
κηρύχνουν τη λιτότητα./
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα/
ζητάν θυσίες./
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους/
για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν./ (...)
Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε: πόλεμος και ειρήνη/
είναι δυο πράγματα ολότελα διαφορετικά./
Ομως η ειρήνη τους κι ο πόλεμός τους/
μοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλα./
Ο πόλεμος γεννιέται απ' την ειρήνη τους/
καθώς ο γιος από τη μάνα./
Έχει τα δικά της/
απαίσια χαρακτηριστικά./
Ο πόλεμός τους σκοτώνει/
ό,τι άφησε όρθιο/ η ειρήνη τους».
(Μπέρτολντ Μπρεχτ «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου»).
Ακριβώς έτσι είναι. Ο πόλεμός τους είναι το ίδιο αποκρουστικός με την "ειρήνη" τους. Αυτή η σκέψη του Μπρεχτ ακούγετε σαν να γράφτηκε σήμερα.
Ο Μαρξ στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» πριν από ενάμιση αιώνα είχε γράψει πως καταπιεστές και καταπιεζόμενοι στην ιστορία των ταξικών αγώνων βρίσκονται σε παντοτινή αντίθεση μεταξύ τους, σ' έναν αγώνα χωρίς τελειωμό, έναν αγώνα που μπορεί να τελειώσει μ' έναν επαναστατικό μετασχηματισμό όλης της κοινωνίας, αλλά και με την κοινή καταστροφή και των δύο τάξεων που εμπλέκονται σ' αυτόν.
Με άλλα λόγια, δηλαδή, ακόμα και τώρα βρισκόμαστε σε ένα διαρκεί πόλεμο ανάμεσα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και της εργασίας.
Αυτό αν δεν το έχουμε καθαρό και σ’ αυτό το μέτωπο δεν σταθούμε στο μετερίζι που πρέπει, τότε όλα τα άλλα είναι λόγια χωρίς αντίκρισμα.
Ούτε πρέπει φυσικά να έχουμε αυταπάτες ότι με σουλάτσα στους δρόμους και παπαδίστικα κηρύγματα προς τους πλουτοκράτες μπορεί να αποτρέψουμε νέους πολέμους.
Το κεφάλαιο- έγραφε ο Μαρξ- καθορίζεται τόσο λίγο στην πρακτική κίνησή του από την προοπτική του μελλοντικού σαπίσματος της ανθρωπότητας, δηλαδή σε τελευταία ανάλυση από το ασυγκράτητο ξεκλήρισμα του πληθυσμού, όσο και από την ενδεχόμενη πτώση της γης πάνω στον ήλιο... Apres moi le deluge!- ύστερα από μένα ας γίνει κατακλυσμός!- είναι το σύνθημα κάθε κεφαλαιοκράτη και κάθε κεφαλαιοκρατικού έθνους»(Κ. Μαρξ: «Το Κεφάλαιο»).
Οι πόλεμοι δε χωρίζονται σε «συμμετρικούς» και «ασύμμετρους», σε «ορθόδοξους» και «ανορθόδοξους».
Οι πόλεμοι χωρίζονται σε δίκαιους και άδικους.
Ο πόλεμος της ΕΣΣΔ στα 1941-1945 κατά των Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας ήταν πόλεμος δίκαιος.
Οι πόλεμος του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, του Βιετνάμ κατά των ΗΠΑ - Γαλλίας, ο πόλεμος των Παλαιστινίων κ.ά. ήταν πόλεμοι δίκαιοι.
Οπως δίκαιοι ήταν και οι πόλεμοι που διεξήγαγε η αστική τάξη κατά της φεουδαρχίας. Το θέμα βρίσκεται στο ποια τάξη διεξάγει τον πόλεμο.
Και μια τάξη, όπως η αστική, που έχει στο αίμα της την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, του νεκροθάφτη της, δεν είναι πια σε θέση να διεξάγει δίκαιους πολέμους, παρά μόνο άδικους.
Και σ' αυτόν τον πόλεμο, μεταξύ των σιωνιστών του Ισραήλ και του Παλαιστινιακού λαού δεν είναι καθόλου δύσκολο να διακρίνουμε σε ποια μεριά βρίσκεται το δίκαιο και σε ποια το άδικο.
Το άδικο βρίσκεται σ' εκείνη την πλευρά που για να εξασφαλίσει ανώτατα κέρδη βυθίζει τεράστιες περιοχές του πλανήτη στην πείνα και το θάνατο. Το δίκαιο βρίσκεται με την πλευρά εκείνων που αντιστέκονται στην υποταγή και την κατάκτηση, που δε θέλουν ξένη μπότα στον τόπο τους, που θέλουν να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα τους και να καθορίσουν τη ζωή τους.
Σ' αυτό τον πόλεμο ουδείς δικαιούται να μένει ουδέτερος. Και να θέλει δεν μπορεί, γιατί τα ίδια τα επεισόδια του πολέμου του το θυμίζουν με οδυνηρό για τον ίδιο τρόπο.
Ο Πρώσος στρατηγός. Καρλ φον Κλαούζεβιτς είχε πει μια φράση που έγινε ευαγγέλιο στα χείλη των αστών αναλυτών: «Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα», και οι καπιταλιστές το επιβεβαιώνουν φυτεύοντας ταφόπλακες στις πατρίδες πολλών λαών: Στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, σήμερα ξανά στα παλαιστινιακά εδάφη.
Έτσι και σήμερα έχουμε μια ακόμα εγκληματική επέμβαση, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στην περιοχή τα τελευταία 60 χρόνια, μια κίνηση που συμπίπτει με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για ευρεία Μέση Ανατολή.
Γι' αυτό και το Ισραήλ δεν είναι μόνο του στις πολεμικές επιθέσεις. Εχει συνενόχους, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που στηρίζουν την ιμπεριαλιστική πολιτική του στη Μέση Ανατολή, μαζί τους και την ελληνική κυβέρνηση, που με δάκρυα συμπόνιας δηλώνει «ουδετερότητα» και δεν καταδικάζει ούτε... λεκτικά την κατοχή και τον αποκλεισμό που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός επί χρόνια.
Συμμετέχοντες σήμερα στις διαδηλώσεις που γίνονται ενάντια στην σιωνιστική βαρβαρότητα θα θέλαμε αυτές οι κινητοποιήσεις να έπαιρναν πιο αποτελεσματικά και ουσιαστικά χαρακτηριστικά.
Να απαιτούσαμε δηλαδή η Ελλάδα να αποχωρήσει απ’ όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς.
Θα θέλαμε μια διαδήλωση για να μην επιτρέψουμε την Ελλάδα να διαθέσει την στρατιωτική βάση της Σούδας στα σχέδια των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Να διαδηλώναμε για να επιστέψουν οι ένοπλες ελληνικές δυνάμεις που τώρα θα συμμετάσχουν στο πλευρό των Αμερικάνων στην κατοχή του Ιρακινού και Αφγανικού λαού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

Η Αντίσταση επιβεβαιώνει απώλειες από το στρατό των ισραηλινών κατακτητών την πρώτη ώρα της εισβολής
Πηγές του Λαϊκού Μετώπου επιβεβαίωσαν τις 3 Ιανουαρίου, την πρώτη ώρα την χερσαίας εισβολής στην Γάζα, οι στρατιώτες του Ισραηλινού κατακτητή έχουν ήδη υποστεί απώλειες από τον θαρραλέο αγώνα των δυνάμεων της αντίστασης στην Γάζα.
Οι ισραηλινές δυνάμεις καθώς συνεχίζουν την χερσαία εισβολή, στοχεύουν κυρίως γυναίκες και παιδιά. Γιατροί και ιατρικό προσωπικό αναφέρουν ότι στα παλαιστινιακά νοσοκομεία καταφθάνουν συνεχώς βαριά τραυματισμένοι και πτώματα, με τραύματα που προέρχονται από βόμβες διασποράς ή άλλου τύπου καταστροφικών όπλων που στοχεύουν την ανθρώπινη σάρκα, τα λεγόμενα όπλα κατά προσωπικού. Ακόμα, η επίθεση των κατακτητών στις πηγές αερίου προκαλούν μεγάλες φωτιές αερίου, που δηλητηριάζουν τους ανθρώπους μας και προκαλούν περιβαλλοντική καταστροφή.
Αντιμέτωπη με τα συνεχιζόμενα φρικιαστικά εγκλήματα του κατακτητή, η αντίσταση συνεχίζει να αποκρούει τον κατακτητή και να τον αποτρέπει από τον βασικό του στόχο: την εξάλειψη της αντίστασης. Συνεχίζουμε να εξαπολύουμε πυραύλους στην καρδιά των κατακτητών. Μια νάρκη τοποθετημένη στην άκρη δρόμου ανατίναξε ένα ισραηλινό τανκ, καθώς επιχειρούσε να προωθηθεί στην Γάζα και οι ισραηλινοί στρατιώτες υπέστησαν πολλές απώλειες, από τα χέρια των μαχητών της αντίστασης, στους 3 τομείς της Γάζας, στους οποίους ο κατακτητής επιχειρεί να εισβάλλει.
Το Λαϊκό Μέτωπο προειδοποιεί να μην παρασυρθούμε από τον ψυχολογικό πόλεμο του εχθρού που επιδιώκει να ρίξει το ηθικό των αταλάντευτών ανθρώπων μας.
Για την νίκη!
*********************************************
Resistance confirms casualties to Israeli occupation soldiers in the first hour of the invasion
PFLP sources confirmed on January 3, 2009 that in the first hour of the ground invasion of Gaza, Israeli occupation soldiers have already suffered a number of casualties due to the courageous fighting of the resistance forces in Gaza.
The Israeli forces as they continue their ground invasion have been targeting largely women and children. Doctors and medical personnel at Palestinian hospitals are reporting severe injuries and bodies are coming with the kinds of injuries seen from cluster bombs or other types of severely destructive weapons that target human flesh, the so-called anti-personnel weapons. Also, the occupier's targeting of gas resources are causing large gas fires that are poisoning our people and causing an environmental catastrophe.
In the face of these continuing horrific crimes of the occupier, the resistance is continuing to confront the occupier and prevent it from eliminating our resistance. We are continuing to launch missiles into the heart of the occupation and will continue to do so. A roadside explosive device has exploded an occupation tank as it attempted to advance into Gaza and occupation soldiers have suffered serious casualties at the hands of resistance fighters in three sections of Gaza where they are attempting to invade.
The PFLP further warned against attempts at psychological warfare by the enemy in order to demoralize our steadfast people.
Towards victory!