Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δούλοι των πολυεθνικών

ΝΔ ΠΑΣΟΚ, δούλοι των πολυεθνικών
Με κομμένη την ανάσα το πολιτικό σύστημα εν αναμονή αποκαλύψεων
Σε αυτό το πάρτι, με χορηγό τη Ζίμενς, δεν έλειψε κανείς. Στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δέχονταν προθύμως τα «δώρα» του τηλεπικοινωνιακού ομίλου, φροντίζοντας σε αντάλλαγμα να διασφαλίζουν τη συνέχεια της προνομιακής πρόσβασης των Γερμανών στην ελληνική αγορά, την οποία ελέγχουν από το 1930.
Εφημερίδα ΠΡΙΝ


http://politikokafeneio.com

Υπουργοί, βουλευτές, πρωθυπουργικοί σύμβουλοι και άλλα κορυφαία στελέχη του μηχανισμού εξουσίας λαδώνονταν αδιαλείπτως, συγκροτώντας ένα «βαθύ κράτος» αρπαχτής, που έβγαζε μεγάλες δουλειές, χρέωνε το κόστος στο λαό και μοίραζε αφειδώς τα κέρδη και τις μίζες στα στελέχη του και τους εκλεκτούς.

Το απεχθές «σύστημα Σημίτη» μοιάζει να είναι, για την ώρα, το πιο μεγάλο θύμα των αποκαλύψεων. Οι περισσότεροι από εκείνους που το συγκροτούσαν αποδεικνύονται βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στο βούρκο. Ο δε πρώην πρωθυπουργός, μετά τη διαγραφή του από τον «Βρούτο» Παπανδρέου, βλέπει τα όποια σχέδιά του για επάνοδο στην πολιτική να ναυαγούν αύτανδρα, καθώς κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι αγνοούσε τα κατά συρροή εγκλήματα που διαπράττονταν στο άμεσο περιβάλλον του.

Παράλληλα, όπως είναι φυσικό, οργιάζουν οι φήμες, οι εκβιασμοί και οι μπλόφες. Δικαστικοί, δημοσιογράφοι και άλλες πηγές «διαρρέουν» πως ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι η κορυφή του παγόβουνου και έπονται πολλές ακόμη βόμβες μεγατόνων, που θα πλήξουν ακόμη και κορυφαία εν ενεργεία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή. Ορισμένοι μάλιστα, θεωρούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο «’89», μια «επιχείρηση καθαρά χέρια» με στόχο την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και αιχμή την αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η πλευρά είναι, δίχως αμφιβολία, εξαιρετικά σοβαρή. Ωστόσο, υπάρχει και μία άλλη: Οι εξελίξεις έρχονται σε μία περίοδο που μαίνεται η βαθιά και πολύπλευρη κρίση του συστήματος, στην Ελλάδα και διεθνώς. Την ώρα που η ακρίβεια βάζει θηλιά στο λαιμό εκατομμυρίων εργατικών οικογενειών. Ενόσω η Γερμανία συγκλονίζεται από τα σκάνδαλα παρακολουθήσεων της Ντόιτσε Τέλεκομ, η Βρετανία βρίθει από τις αποκαλύψεις για τις μίζες που πήρε και διακίνησε το «σύστημα Μπλερ» και στην Ιταλία ο Μπερλουσκόνι αλλάζει τους νόμους για να μη δικαστεί!
Τούτο το σύστημα, υπέροχο και αγγελικά πλασμένο από τους απανταχού καπιταλιστές, δεν μας ταιριάζει. Δεν παίρνει διορθώσεις, αλλά ανατροπή!