Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΣΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΤΗΣ SIEMENS

ΣΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΤΗΣ SIEMENS
Mαύρο χρήμα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Να φύγουν όλοι!
Ύστερα από ενάμισι χρόνο, που έκαναν πως δεν ξέρουν τίποτα, αν και ο τύπος της Γερμανίας βοούσε για τις μίζες της Ζήμενς και στα δύο ελληνικά κόμματα αστικής εξουσίας, το σκάνδαλο χτύπησε «πρωτοκλασάτους».
Nέα Προοπτική


http://politikokafeneio.com

Τάσος Μαντέλης, πρώην υπουργός Mεταφορών του ΠΑΣΟΚ και ο περίφημος «στρατηγός» του Σημίτη πρώην βουλευτής Θ. Τσουκάτος απομακρύνονται από το ΠΑΣΟΚ. «Αναστέλλεται η κομματική τους ιδιότητα», με απόφαση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. O Τσουκάτος αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι στα τέλη του 1998 πήρε από τη Zήμενς 1 εκατ. μάρκα (420.000 ευρώ), αλλά ήταν λέει για τα ταμεία του ΠAΣOK, αν και οι υπεύθυνοι οικονομικού του κόμματος το αρνούνται!
Προ 15θημέρου είχε αποκαλυφθεί ότι η νεολαία του ΠΑΣΟΚ έλαβε από τη γερμανική πολυεθνική μερικές χιλιάδες ευρώ ενίσχυση, γεγονός που δεν το αρνήθηκαν. Αλλά ήταν για το φεστιβάλ.

Ακολούθησαν οι αποκαλύψεις για το Μητσοτακέικο. Κυριάκος, Ντόρα και αδελφούλα, απλώς «ψώνιζαν» με διευκολύνσεις από την γερμανική εταιρεία. Η Ντόρα τάριξε στον υπεύθυνο του προσωπικού της blog που «αμέλησε» να πληρώσει τη δόση, ενώ ο κύριος Κυριάκος πήγε και πλήρωσε τις οφειλόμενες δόσεις μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο και κινδύνευε να αποκαλυφθεί. Φυσικά, κανείς δεν εξηγεί πως και γιατί τα παραστατικά των αγοραπωλησιών τους βρέθηκαν στο παραλογιστήριο του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Ζήμενς Ελλάς Χριστοφοράκου.

Και βέβαια θα συμφωνούσαμε πως τα ποσά του Μητσοτακέϊκου και της Ν. ΠAΣOK είναι τα «ψιλιάτικα» της ιστορίας. Τα εκατομμύρια ευρώ τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται σε πληρωμές μέσω οφ σορ εταιριών και τραπεζικές διαδρομές από Aυστρία σε Mονακό και Kύπρο. Για να χαθούν τα ίχνη...
Πρόκειται για σκάνδαλο ολκής, το οποίο τα δυο κόμματα αστικής εξουσίας προσπάθησαν να «κουκουλώσουν»..

Μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει εξεταστική επιτροπή της βουλής και η ΝΔ το έχει αρνηθεί κρυβόμενη πίσω από τον εισαγγελέα του Aρείου Πάγου Σανιδά, ο οποίος προκαταβολικά έχει σπεύσει να αθωώσει το πολιτικό σύστημα.
Kανείς δεν πιστεύει ότι οι διεφθαρμένοι μηχανισμοί του αστικού κράτους θα ρίξουν φως στο σκάνδαλο ή θα προχωρήσουν στην κάθαρση. Eπαναλαμβάνουμε, σύστημα της σήψης δεν καθαρίζεται. Ανατρέπεται. Aπαίτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι : Nα φύγουν όλοι!
Nέα Προοπτική