Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ισοπεδώνουν μισθούς, συντάξεις

Ισοπεδώνουν μισθούς, συντάξεις
FREE photo hosting by Fih.gr* Σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, και μάλιστα οριζόντιες, καταφεύγουν οι τρεις συγκυβερνώντες αρχηγοί για να ανταποκριθούν στις αξιώσεις της τρόικας, παρ' ότι προεκλογικά θεωρούσαν αυτό το ενδεχόμενο "καταστροφή της χώρας". Νέο ψαλίδι και στα επιδόματα αναπηρίας!
* Σύσκεψη, το πρωί, των τριών αρχηγών, το πρωί, των τριών αρχηγών για αποφάσεις, τον Σεπτέμβριο η "ποσοτικοποίηση" των μέτρων, μαζί με την εκταμίευση της επόμενης δόσης και τη συζήτηση για επιμήκυνση.
Η ΑΥΓΗ


Τον στόχο του Μνημονίου για πτώση των μισθών και των συντάξεων στην Ελλάδα στο επίπεδο των γειτονικών χωρών, προκειμένου η χώρα να γίνει ανταγωνιστική (!), επιχειρούν να επιτύχουν οι τρεις συγκυβερνώντες αρχηγοί, που συναντώνται στις 10 το πρωί για να αποφασίσουν, έστω σε γενικές γραμμές, τα μέτρα κατ' αρχάς των 11,5 δισ. που προβλέπονται στο Μνημόνιο για τη διετία 2013-14. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα πρέπει να καθοριστούν και τα μέτρα 5 δισ. που απαιτούνται για να καλυφθούν οι "παρεκκλίσεις" από τους στόχους του 2012.
 
Από χθες στα σενάρια των μέτρων εμφανίστηκε ως πιθανό και το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των συντάξεων, με ορισμό πλαφόν για κύριες και επικουρικές, αλλά και μείωση των κατώτερων μισθών πέραν του (-)22% που ισχύει από τον Μάιο και οι τρεις συγκυβερνώντες υπόσχονταν να καταργήσουν, δηλαδή να επαναφέρουν τους μισθούς στην προτέρα κατάσταση. Ο υπουργός Εργασίας κάλεσε εσπευσμένα σε συνάντηση τους κοινωνικούς εταίρους, ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις, για να συζητήσουν αυτές τις ιδέες.
·                                 Επανεκκίνηση τώρα
·                                 Στα δύο η κυβέρνηση λόγω των άγριων μέτρων
·                                 Ο Αντώνης Ρουπακιώτης διαμηνύει: Συνταγματική εκτροπή, τυχόν περικοπές στα μισθολόγια των δικαστών
·                                 Στην τρόικα πετάει το μπαλάκι της εξειδίκευσης των μέτρων η κυβέρνηση
·                                 Κόβουν και πάλι μισθούς - συντάξεις, έως και επιδόματα αναπηρίας!
·                                 Χαμένα λεφτά, χαμένες ζωές
ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ