Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Η μόνη αλήθεια Σαμαρά και η μόνη βεβαιότητα του λαού

Η μόνη αλήθεια Σαμαρά και η μόνη βεβαιότητα του λαού
Είπε ο Σαμαράς στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο ότι «η χώρα θα είναι διαφορετική σε δύο χρόνια»FREE photo hosting by Fih.gr
Αυτό είναι βέβαιο, ίσως και πολύ νωρίτερα, μια και τα μέτρα που παίρνονται κάτω από τις υποδείξεις τρόικας-Μέρκελ οδηγούν στην ολοκληρωτική διάλυση της χώρας και την ισοπέδωση της κοινωνίας. Οικονομολόγοι προεξοφλούν ότι με την αποστράγγιση κατά 11,5 δισ. της οικονομίας και με ρυθμούς ύφεσης πάνω από 7% οδηγούμαστε στο ιστορικό ρεκόρ να βιώσουμε, τουλάχιστον, μια 8ετία συνεχόμενης μείωσης του ΑΕΠ, το οποίο θα είναι κατά 1/3 λιγότερο από όσο ήταν πριν από πέντε χρόνια. Ναι, η χώρα θα είναι διαφορετική: με οικονομία κατεστραμμένη, κοινωνία διαλυμένη, με υπόσταση κρατική-εθνική-αμυντική σχεδόν παράλυτη. Μοντέρνα αποικία, προτεκτοράτο, πουλημένη και δημευμένη σε ξένους οίκους, με επιτροπείες τρόικες και γκαουλάιτερ. Ήδη το 50% του πληθυσμού είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και 25% κάτω από το όριο της εξαθλίωσης. Με το πακέτο των μέτρων ο χειμώνας που έρχεται θα είναι χωρίς θέρμανση, πετρέλαιο, στέγη, φάρμακα, τροφή για εκατομμύρια κατοίκους. Τέτοια ισοπέδωση και καταστροφή, τέτοια καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και τέτοια κατακτητική ληστρική πολιτική δεν έχει ξαναζήσει -σε καιρό ειρήνης- καμιά ευρωπαϊκή χώρα μέχρι σήμερα.
ΔΡΟΜΟΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο Σαμαράς και η συντροφιά του (Βενιζέλος και Κουβέλης) χρεώνονται πως αυτοί υπηρετούν το μεγαλύτερο ψέμα σε βάρος του λαού, λέγοντας ότι όλα αυτά γίνονται για να παραμείνει η χώρα εντός Ευρωζώνης και ευρώ. Η χώρα οδηγείται στην καταστροφή και τη λεηλασία μέσα από τα κατακτητικά σχέδια της τρόικας και ο ρόλος του φαύλου πολιτικού κόσμου είναι να συμβάλει και να ολοκληρώσει την καταστροφή αυτή.
Αποποιούμενοι κάθε αίσθηση πατριωτισμού, οράματος, τσίπας, ευθύνης για τον τόπο, το λαό, τις μέλλουσες γενιές, προσφέρουν τις υπηρεσίες στην καταστροφή που γίνεται λέγοντας ψέματα ασύστολα και κοιτάζοντας πώς να βολέψουν τους κολλητούς τους. Η Ελλάδα των κολλητών στο έσχατο σκαλοπάτι του γραικυλισμού και του νενεκισμού και του ραγιαδισμού. Μισητοί σύγχρονοι κοτσαμπάσηδες-κλεπτο-εισπράκτορες των Ευρωπαίων αφεντικών. Κουκουλοφόροι χαμογελαστοί και γραβατοφορεμένοι. Γνωστοί γνωστότατοι -καθόλου άγνωστοι- πλιατσικολογούν, αρκούμενοι στη μίζα- μπαξίσι που τους δίνουν…
Το μέγεθος του ψέματος είναι τέτοιο που ενώ μεθοδεύεται και ενορχηστρώνεται η αποβολή και η τιμωρία της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, και όλα τα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτήν διοχετεύονται, παρουσιάζονται τα πάντα ως υπέρτατη προσπάθεια του έθνους για παραμονή στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. Ενώ πασχίζουν να τριτοκοσμοποιήσουν την Ελλάδα, να φτάσουν τους μισθούς και τις συντάξεις στο επίπεδο των 300 ευρώ (κάποτε μιλούσαμε για γενιά των 700 ευρώ, σήμερα τους φανταζόμαστε περίπου σαν «πλούσιους» και «τυχερούς» όσους διαθέτουν εργασία (όσες ώρες και χωρίς δώρα, ρεπό, ασφάλιση, δικαιώματα κ.λπ.) και να καταστεί ουσιαστικά μια αποικία, μιλάνε για ανάπτυξη και αύξηση γνωρίζοντας ότι λένε χοντρά ψέματα.
Ενώ παραδίδουν νησιά, αεροδρόμια, φυσικό πλούτο, ενέργεια, μεταφορές, επικοινωνίες κ.λπ. στα μονοπωλιακά μεγαθήρια, ονοματίζουν την πολιτική αυτή ως «εθνική σωτηρία». Όταν κανιβαλίζουν απέναντι στην κοινωνία συνολικά και τους εργαζόμενους διαλύοντας την οικονομία, κάνοντας μόνο ρεγάλα στους φίλους τραπεζίτες και εφοπλιστές και πάσης φύσεως αεριτζήδες, μιζαδόρους, σπεκουλαδόρους, θέλουν να αισθάνονται ότι επιτελούν κοινωφελή ευεργετικό έργο. Ωσάν εθνικοί σωτήρες.
Αν αυτή είναι η μόνη αλήθεια που λέτε, κ. Σαμαρά, ο λαός θα πει τη δική του κουβέντα, με πολλούς τρόπους, οργή, αγανάκτηση. Διέξοδος και σωτηρία της χώρας δεν γίνεται με τέτοιο πολιτικό σύστημα. Διέξοδος και σωτηρία της χώρας δεν γίνεται χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση, χωρίς λαϊκή προοδευτική αφύπνιση, χωρίς το λαό στο προσκήνιο. Η κόπρος του σύγχρονου Αυγείου δεν καθαρίζεται με συνήθη τρόπο - σκούπες και επώνυμα απορρυπαντικά. Χρειάζεται να ενωθούν ποτάμια και χείμαρροι λαϊκής δράσης και πάλης.
Ήδη στο δρόμο του αγώνα βρίσκονται: Εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι δήμαρχοι, τα Σώματα Ασφαλείας, οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, οι ΑμΕΑ κ.λπ.
Η ιδέα της γενικής απεργίας και των μαζικών αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων κυκλοφορεί σε πολλούς χώρους συνδικαλιστών και εργαζομένων. Επιτροπές λαϊκές για τα προβλήματα (χαράτσια, εισιτήρια κ.λπ.) ξεκινούν τη δράση τους. Τα ποτάμια και οι χείμαρροι ξεκινούν.
(Η Αριστερά να βρει τη θέση της στον αγώνα για τη διέξοδο της χώρας, της κοινωνίας, του λαού).
Η χρονιά είναι δύσκολη, τα αδιέξοδα από παντού παρουσιάζονται, η «έξοδος» του λαού, μόνη ρεαλιστική λύση για ένα καλύτερο αύριο. Αυτή είναι η μόνη βεβαιότητα. Η βεβαιότητα του λαού που αγωνίζεται.
ΔΡΟΜΟΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012