Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Το αυγό του φιδιού στις τηλεοπτικές οθόνες

Το αυγό του φιδιού στις τηλεοπτικές οθόνες
Η εθνική επέτειος πήρε πάλι μια γκρίζα απόχρωση. Και πάλι οι «γνωστοί-γνωστοί» των καναλιών, των παραδεξιών και ακροδεξιών οργανώσεων και λοιπές ημίφωτες δυνάμεις. Αφορμή οι παρελάσεις. Να γίνονται ή να μην γίνονται; Κι από κοντά, μόνιμη πλέον επωδός, να παρελαύνουν οι αλλοδαποί ή όχι;
Εφημερίδα ΠΡΙΝ


http://politikokafeneio.com

Όπου λοιπόν, οι άνθρωποι που έβγαλαν τον Καρατζαφέρη στη Βουλή ξανάρχισαν να παρουσιάζουν όλα τα αποκρουστικά πρόσωπα της πατριδοκαπηλείας και τους ανθρώπους που τα εκφράζουν. Οι Πλεύρηδες, πατήρ και υιός, λοιπές, κρυπτό ή μη, φασιστικές δυνάμεις, βγήκαν στη μικρή οθόνη για να εκφράσουν το θαυμασμό τους προς τον Ιωάννη Μεταξά και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, τον αποτροπιασμό τους που αλλοδαποί μαθητές «μιαίνουν» την ελληνική σημαία και λοιπά ανόητα και αποτροπιαστικά.

Στην τηλεόραση του Αντένα φιλοξενήθηκε μάλιστα και ο γνωστός Μιχαλολιάκος της «Χρυσής Αυγής», η οποία δυο μέρες πριν είχε μαχαιρώσει φοιτητή στην πανεπιστημιούπολη της Αθήνας, για να μας πει πως η οργάνωσή του θα συνεχίσει να προκαλεί επεισόδια στις παρελάσεις όπου συμμετέχουν αλλοδαποί μαθητές. Είναι αρκετό καιρό τώρα που τα κανάλια έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αποενοχοποίησης των ενόχων της ιστορίας. Η μεταπολεμική εποχή έχοντας γνωρίσει την καταστροφική δύναμη του φασιστικού φαινομένου απέρριψε ομοθυμαδόν τη φασιστική ιδεολογία.

Αλλά καιρό τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη απόπειρα αναθεώρησης της ιστορίας. Η ταύτιση του φασισμού και του κομμουνισμού είναι το πρώτο μέλημά της. Ούτως ώστε η Αριστερά να εισπράξει την κατηγορία και να χρεωθεί την ενοχή και να χρωστά χάρη που επιτρέπεται, όπου επιτρέπεται και όπως επιτρέπεται, να μιλάει ελεύθερα.
Φυσικά καμία πάλη ιδεών δεν αντιμετωπίζεται με απαγορεύσεις. Αλλά εδώ δεν πρόκειται γι’ αυτό. Μήπως άραγε ετοιμάζεται ένα αντίπαλο δέος το οποίο θα εκφράσει την οργή που προκαλεί η κρίση του συστήματος; Παρατραβηγμένη υπόθεση; Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης ίσως έχει κάτι να μας πει επ’ αυτού.