Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Εργατική εξέγερση κατά της κυβέρνησης

Εργατική εξέγερση κατά της κυβέρνησης
Άμεσος συντονισμός μαχόμενων κλάδων ενάντια στο νομοσχέδιο
Την πιο βαθιά και απόλυτη χειροτέρευση στην κοινωνική θέση της εργασίας στην Ελλάδα επιχειρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το υπεραντιδραστικό νομοσχέδιο που αποφάσισε ομόφωνα η Κυβερνητική Επιτροπή να καταθέσει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Μπροστά του είναι παιχνιδάκια οι νόμοι Σιούφα και Ρέππα, η «Ατζέντα» Σρέντερ, τα μέτρα Σαρκοζί, οι ανατροπές Μπερλουσκόνι και Πρόντι!
Το πλήρες κείμενο του σχεδίου νόμου για το Ασφαλιστικό



Αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση συντάξεων, ενοποιήσεις προς τα κάτω των ταμείων, ληστεία των αποθεματικών τους, τζογάρισμα στα χρηματιστήρια, ισοπέδωση των γυναικείων δικαιωμάτων, απόλυτη χειροτέρευση της πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, «κουμπαράς αλληλεγγύης» σε ιδιωτικοποιήσεις και αυξήσεις του ΦΠΑ, είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που προβλέπουν τα 154 άρθρα του (που δημοσιεύει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Το πλήρες κείμενο του σχεδίου νόμου για το Ασφαλιστικό ) Θίγονται καίρια όλες οι γενιές, όλα τα τμήματα των εργαζόμενων και του λαού, χωρίς εξαιρέσεις.
Για να τα περάσει, η κυβέρνηση εκβιάζει τον κοινωνικό αυτοματισμό χωρίς επιτυχία με συνεχείς πολύωρες διακοπές ρεύματος. Γι’ αυτό καταφεύγει στα δικαστήρια, αλλά και εκεί αποτυγχάνει να κάμψει τις απεργίες διαρκείας που έχουν ξεσπάσει. Θυμό και αγανάκτηση στους ηρωικούς απεργούς προκάλεσαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αποφάσισαν αποκλιμάκωση του αγώνα με… 3ωρη στάση εργασίας μεθαύριο Τετάρτη. Απόφαση που υιοθέτησε και η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΝ και η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη μαζική στροφή τμημάτων της ΠΑΣΚΕ προς την αγωνιστική σύγκρουση. Απαιτείται εργατική και λαϊκή αντικυβερνητική εξέγερση για να μην περάσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Μονόδρομος ο ενιαίος συντονισμός των μαχόμενων ομοσπονδιών και σωματείων, η μαζική επέκταση του αγώνα σε νέους κλάδους και στη νεολαία.

Η στήριξη στα ειδικά οικονομικά αιτήματά τους ως βάση εκτίναξης προς έναν πολιτικοποιημένο, πολύμορφο και κλιμακούμενο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των μέτρων. Με αιτήματα επιθετικής διεκδίκησης για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών των εργαζόμενων. Με απαίτηση έκτακτης φορολόγησης των τεράστιων κερδών του κεφαλαίου.

Αντικαπιταλιστές συνδικαλιστές και ταξικά συνδικάτα, σε αυτήν την κατεύθυνση, προτείνουν 24ωρη πανεργατική απεργία την Τετάρτη, 48ωρη την επόμενη εβδομάδα και πολύμορφη κλιμάκωση διαρκείας μετέπειτα. Καλούν σε σύμπραξη τις δυνάμεις και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ που αμήχανα παρακολουθούν τη ΓΣΕΕ, όπως και αυτά που επηρεάζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.