Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η Συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1


Η Συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1

"Μόνη λύση είναι ο ίδιος ο λαός να κάνει παύση πληρωμών".





FREE photo hosting by Fih.gr
Την Παρασκευή, 16 Σεπ 2011, ο
Αλέκος Αλαβάνος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, με τον συνδυασμό «Ελεύθερη
Αττική», μίλησε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 για τα τεκταινόμενα στην πολιτική,
ιδιαίτερα στον χώρο της Αριστεράς, ενώ για ακόμη μια φορά επιτέθηκε κατά της
κυβέρνησης και του Μνημονίου. «H παρουσία της Αριστεράς είναι ισχνή και δεν
μπορεί να ευαισθητοποιήσει και δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις ανάγκες της
κοινωνίας»
. Ακόμη ο Αλ. Αλαβάνος αναφέρθηκε και στο επεισόδιο στον Άγιο
Παντελεήμονα, και την επίθεση εναντίον του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο
πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.



Πατήστε εδώ


Βήχος Παναγιώτης



Ακούστε τη συνέντευξη
του Αλέκου Αλαβάνου στον ΑΝΤ1


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:


Δημ/φος: Είναι όμως και πολυκερματισμένη η αριστερά και αυτό συνιστά ένα δομικό πρόβλημα, έτσι και αλλοιώς για την απήχηση του πολιτικού της λόγου.

Αλαβάνος: Κοιτάχτε να δείτε. Αυτό είναι και κακό και καλό. Εάν δούμε το πολιτικό σκηνικό όπως είναι και πούμε ότι θέλουμε και τα εγγόνια και τα δισεγγονα μας να ζήσουνε με την οικογένεια Παπανδρέου με την οικογένεια Καραμανλή, με το ΠΑΣΟΚ, με τη ΝΔ με το ΚΚΕ, με το ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ. Καρατζαφέρη, τότε έχετε απόλυτο δίκιο.

Εάν δούμε ότι μέσα στην αριστερά όμως, όπως και στους άλλους πολιτικούς χώρους αναπτύσσονται πρωτοβουλίες για να διαμορφωθεί αυτό το νέο πολιτικό σκηνικό που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας θα έλεγα ότι είναι καλό αυτό αυτό το πράγμα.

Έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος, έχουμε βάλει τον εαυτό μας στη γωνία στο εδώλιο του κατηγορουμένου και θεωρούμε ότι έχουμε έναν πανίσχυρο αντίπαλο. Μία κυβέρνηση έπρεπε όχι το Μάϊο, έπρεπε από τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη να εγκαλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γιατί στην υπόθεση με τα spreads και την τεράστια άνοδο των επιτοκίων που πληρώνουν στην Ελλάδα, ξεκίνησε από μία τοποθέτηση του κ. Τρυσσέ Διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ότι «τα Ελληνικά ομόλογα δεν έχουν καμμιά αξιοπιστία και δεν μπορούν να θεωρούνται ως εγγυήσεις». Είχαμε δηλαδή τη δυνατότητα να πάρουμε εντελώς άλλο δρόμο και να μην έχουμε αυτό το δρόμο και να μην έχουμε αυτό το τίμημα».

Δεύτερον να σας ρωτήσω : Η Ιρλανδία,η οποία δεν είναι πρότυπο για μένα, έχει 32% έλλειμα σήμερα. ΓΙΑΤΙ δεν πάει στο ΔΝΤ; Η Ισπανία αντίστοιχα, η Ιταλία έχει χρέος μεγαλύτερο από εμάς ως ποσοστό του ΑΕΠ; Για ποιο λόγο;….

Δημ/φος: …Γιατί προφανώς αυτές οι χώρες μπορούν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Εμείς μπορούμε;

Αλαβάνος: Φυσικά και εμείς μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις….

Δημ/φος: ..Αυτό που έλεγε ο Παπανδρέου . «Παιδιά δεν είχα άλλη λύση διότι τα spreads ήταν ψηλά και θα κατέβαζα ρολά στα δημόσια ταμεία»…

Αλαβάνος: Κυτάξτε να δείτε. Αυτό το λέει ο Παπανδρέου. Αν δείτε όμως τι λέει ο Γκρουγκμαν, ο Ρουμπινί καθηγητης στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, λέει ότι η Ελλάδα είναι καταδικασμένη. Ότι με αυτό το πρόγραμμα του ΔΝΤ η οικονομία οδηγείται στο πάγωμα, το πρόβλημα το δημοσιονομικό οξύνεται, και η Ελλάδα είναι μέσα σε ένα φαύλο κύκλο. Μπορούμε να ακολουθήσουμε άλλο δρόμο. Αυτό να καταλάβουμε είναι νόμιμος. Στο Διεθνές δίκαιο υπάρχει η έννοια του μη νομίμου δανείου.

Αγ. Παντελεήμονας

Αλαβάνος: «Δεν μπορεί σε μία χώρα, σε μία πόλη η οποία είναι πρωτεύουσα χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρχουν δύο πλατείες αυτή τη στιγμή και 15 μεθαύριο, αν δεν κάνουμε κάτι, η Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα και η Πλ. Αττικής, όπου υπάρχει κράτος εν κράτει, το οργανωμένο έγκλημα μαζί με φασιστικές συμμορίες.

Αυτό στο στοιχείο προσπαθήσαμε να αναδείξουμε , και πιστεύω ότι αυτό το στοιχειο αναδείχθηκε. Θάθελα να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί δεν δείχνει τίποτε να κινείται …

Δημ/φος: …Την περιμένατε την επίθεση;

Αλαβάνος: ..Την επίθεση; Ήταν μέσα στα σενάρια τα οποία μπορούσαμε να συναντήσουμε και ενδεχομένως ακόμα χειρότερα. Αλλά εμείς ως ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ δεν σφυρίζουμε αδιάφορα, ούτε στρίβουμε μακρυά από τα προβλήματα. Πάμε εκεί που είναι το πρόβλημα και το αναδείχνουμε.

Πρώτο είναι αυτό. Δεύτερο αναφέρετε κάτι. Είναι μια περιοχή η οποία είναι βουλιαγμένη στην αθλιότητα και στη δυστυχία, και με τους μετανάστες και με τους έλληνες που μένουν εκεί, και είναι λάθος να παίρνουμε τη μία ή την άλλη θέση. Ποιό είναι το όλο πρόβλημα; Ότι σήμερα η Ελλάδα έχει γίνει ο μοναδικός δρόμος εισόδου προσφύγων και μεταναστών μέσα στην ΕΕ. Το 90% των προσφύγων και μεταναστών που πάνε στις χώρες της Ε. Ένωσης έρχονται στην Ελλάδα. Είναι δυσβάσταχτο. Και ένα μεγάλο μέρος καταλήγουν καταλήγουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Βγαίνει, πριν από πέντε μέρες και δεν το σχολιάζει κανείς, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ, ο κ. Νόβακ ο οποίος έχει πάει και στον Αγ. Παντελεήμονα, δεν πέρασε από την Πλατεία, πήγε στο αστυνομικό τμήμα, κλπ και λέει ότι «δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει ένα πράγμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση: να αλλάξει ο κανονισμός που λέγεται Δουβλίνο 2, δλδ που εξαναγκάζει πρόσφυγες και μετανάστες να μένουν στη χώρα εισόδου, και δεν τους επιτρέπεται να φύγουν σε άλλες χώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1