Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Αλ. Αλαβάνος στον Ant1 radio 97,2, Σάββατο 24/9/2011




Ο Αλ.
Αλαβάνος στον Ant1 radio 97,2, Σάββατο 24/9/2011


«Να μην
πληρώσει κανείς το τέλος ακινήτων – εγώ θα το πληρώσω στο παρακαταθηκών» -
«Παύση πληρωμών στους δανειστές»


«Ο τρόπος που ακολουθούμε τις εντολές της ΕΕ έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που σε κάποια σημεία, σε κάποια στιγμή πρέπει να μπει τομή και αυτή η τομή δεν μπορεί να έρθει παρά μόνο με δυο τρόπους. Ο ένας είναι η παύση πληρωμών. Να πούμε ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Να πούμε ότι κοιτάξτε το δικαίωμα των πολιτών στην παιδεία, στην υγεία, σε μια αξιοπρεπή ζωή του 21ου αιώνα είναι μεγαλύτερο από την αξίωση του μεγάλου τοκογλύφου να πάρει πίσω τους τόκους του. Αυτό το έκανε ο Σόλωνας στην αρχαία Ελλάδα».

«Τελειωμένη αυτή η κυβέρνηση»

«Με ρωτήσατε τι να πει ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος στην κα. Λαγκάρντ, είναι τελειωμένη αυτή η κυβέρνηση δεν μπορούν να πούνε τίποτα, έχουν τεράστιες ευθύνες, έχουν ευθύνες μεγαλύτερες από όσες φανταζόμαστε. Το σκάνδαλο με την Εθνική Στατιστική υπηρεσία και οι καταγγελίες της καθηγήτριας και των άλλων μελών του ΔΣ ότι αλλοιώθηκε και μεγεθύνθηκε το έλλειμμα της χώρας, προκειμένου να είναι αυτή και όχι η Ιρλανδία πάνω στην οποία θα γίνει το μεγάλο πείραμα της Ε.Ε σημαίνει εθνική προδοσία αν είναι έτσι. Δεν σας λέω ότι είναι έτσι, αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες, είχαν ακουστεί και από παλιά, έχουν υποστηριχθεί και από ξένους οικονομολόγους, δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δεν έχει την ικανότητα».


«Να μην πληρώσει κανείς το τέλος ακινήτων – εγώ θα το πληρώσω στο παρακαταθηκών»


Έχουν πολλές δυνατότητες οι πολίτες λαϊκής παρέμβασης και να σας πω ποια είναι η πιο επίκαιρη σήμερα είναι το να μην πληρώσουν την έκτακτη αυτή εισφορά, να μην πληρώσουν το τέλος των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Δεν σας λέω όλοι, αν ένα 20% το κάνει αυτό θα σβήσουν τα φώτα; Να σας πω που θα σβήσουν τα φώτα; Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου θα σβήσουν τα φώτα, πουθενά αλλού. Δηλαδή κάτι το οποίο καταλαβαίνω καθένας όταν σκέφτεται ότι θα το κάνω εγώ αυτό τι γίνεται. Και μετά θα έχω πρόβλημα και θα μου τα κρατήσουν από αλλού, και μπορεί να έχω ποινικά προβλήματα, και να πάρω πρόστιμο; Και θα έχω πρόβλημα με το διαβατήριο; Ο πολίτης νοιώθει εγκλωβισμένος όταν είναι μόνος, ,και γι αυτό θέλω να πω εάν θέλετε να βγει ένα μήνυμα από μένα σε αυτή την εκπομπή είναι ότι πρέπει να τελειώσει η εποχή που είμαστε μόνοι. Πρέπει να μιλήσομε με τον κόσμο που είναι στην πολυκατοικία μας, πρέπει να μιλήσουμε με τον κόσμο που είναι στη γειτονιά μας, πρέπει να πάμε σε αυτό που ακούμε από δω και από κει ότι γίνονται λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, πρέπει να μιλήσουμε με τον κόσμο της δουλειάς μας, πρέπει όταν βρεθούμε οι συγγενείς την Κυριακή σε μια γιορτή ή σε ένα γάμο να πούμε ρε παιδιά τι θα κάνουμε; Είστε να μην το πληρώσουμε;

ΕΡ. Εσείς δεν θα πληρώσετε το τέλος;

ΑΠ. Όπως όλοι και εγώ προβληματίζομαι. Εγώ πιστεύω ότι για συμβολικούς λόγους όσοι είναι από ένα επίπεδο εισοδήματος και πάνω θα έπρεπε να το πληρώσουμε.

ΕΡ. Συνεπώς εσείς θα το πληρώσετε λέτε;

ΑΠ. Όχι στην κυβέρνηση όμως, στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, όχι στην κυβέρνηση. Εγώ πιστεύω ότι ό,τι δίνει αυτή τη στιγμή κάθε πολίτης είτε έχει τη δυνατότητα είτε δεν έχει σε αυτή την κυβέρνηση και σε αυτή την πολιτική εξαθλίωση την οποία επιβάλει το ΔΝΤ της ΕΕ είναι χαμένα λεφτά, είναι λεφτά που θα καταλήξουν όχι στο να κάνουν καλό για τη χώρα, θα καταλήξουν στις τσέπες των τοκογλύφων.


ΕΡ. Θα πάτε με τον λογαριασμό της ΔΕΗ στη ΔΕΗ θα πληρώσετε αυτό το ποσό που αντιστοιχεί για το ρεύμα και το υπόλοιπο το χαράτσι θα το δώσετε στο ταμείο παρακαταθηκών;


ΑΠ. Εγώ πιστεύω ότι ωριμάζει πια η συνθήκη που θα αναγκαστούμε ενδεχομένως να πάμε και πίσω τα μέτρα. Διαβάστε τη financial times, σήμερα το πρωί την είδα που λέει ακριβώς ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν θα μπορέσει να το πληρώσει, είναι μια διαπίστωση. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι ούτε αριστεροί, που δεν είναι ούτε επαναστάτες, που είναι με το νόμο και με το χωροφύλακα, που υποτάσσονται σε αυτά που τους λένε, που πιστεύουν ότι το πιο σημαντικό για ένα πολίτη είναι να είναι νομοταγής, να ακούει τις υποχρεώσεις που έρχονται από την πολιτεία, που δεν μπορούν να πληρώσουν. Και δεν σας μιλάω μόνο για ανέργους, εγώ σας μιλάω για μεσαία στρώματα, τα οποία είχαν ένα πολύ άνετο επίπεδο ζωής, τα οποία σήμερα τυχαίνει να έχει καταρρεύσει η επιχείρησή τους, να υπάρχει μια ακίνητη περιουσία, να μην μπορούν να ανταποκριθούν και δεν θα πληρώσουν. Ας το κάνουμε όλοι μαζί. Εγώ πιστεύω ότι η παρουσία του ελληνικού λαού, η στροφή στα πράγματα, το να καταλάβουν παντού ότι εδώ δεν είναι στατιστικές, είναι κόσμος και ο οποίος έχει οικογένειες και έχει δικαιώματα, είναι το θέμα της εισφοράς και ειδικά το θέμα της ακίνητης περιουσίας. Είναι σημαντικό ότι το ίδιο το συνδικάτο της ΔΕΗ έχει πάρει αυτή τη θέση, είναι σημαντικό να γίνει αυτή η δικτύωση και θα είναι ίσως η μεγάλη στιγμή που με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η Πλατεία Ταχρίρ αν θέλετε και η Πλατεία Συντάγματος που θα μεταστρέψει τα πράγματα, μια παύση πληρωμών από το λαό στα λεφτά τα οποία θα πάνε όλα στους τοκογλύφους, πεταμένα – άδικα, για μια χώρα που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη.



Αλέκος
Αλαβάνος





http://www.tometopo.gr/index.php/news-/807-2011-09-26-20-13-56


Και


ΕΔΩ