Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ζόρια, δράκοι και στο βάθος εκλογές

Ζόρια, δράκοι και στο βάθος εκλογέςFREE photo hosting by Fih.gr
Ο λύκος, αυτός της γνωστής ιστορίας με το «λύκος στα πρόβατα», θα φτάσει ως το μαντρί αλλά δεν θα μπει μέσα. Θα πάει σε καμιά παραλία και θα επανέλθει τον Σεπτέμβριο. Δεν θα φάει ούτε τα εκτός μάντρας πρόβατα, αφού μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και δεν είναι καιροί για πειραματισμούς. Μεταφράζοντας την παραβολή και τους συμβολισμούς, μετά από τον εκφοβισμό περί νέων μέτρων, τα μέτρα τελικώς θα αναβληθούν. Ο Αντώνης Σαμαράς θα πάει ολιγοήμερες διακοπές, ο Βενιζέλος θα ασχοληθεί με τη δημουργία του προσωπικού του τηλεοπτικού καναλιού μέσω συχνότητας που έχει σκανδαλωδώς επιδοτούμενος φίλος του και η κυβέρνηση μπορεί να ευτυχίσει για λίγο.
Του Κώστα Βαξεβάνη

Η απόφαση του Σαμαρά είναι να μην διαταραχτεί με μέτρα η περίοδος ως τις γερμανικές εκλογές, πράγμα στο οποίο συμφωνεί κυρίως η Μέρκελ. Όλο το καλοκαίρι η ελληνική κυβέρνηση, θα ποτίζεται μαζί με τον προεκλογικό βασιλικό της Καγκελαρίου, η οποία θα εμφανίζει για προεκλογικούς λόγους επιτυχία στο ελληνικό πείραμα.
Ακριβώς μετά τις γερμανικές εκλογές, θα εμφανιστεί ο λύκος ή μάλλον ο δράκος. Η τρόικα θα πιέσει για μέτρα. Θα απειληθεί για μια ακόμη φορά με καταστροφή η Ελλάδα, οι εφημερίδες θα γεμίσουν με ρεπορτάζ για την επικινδυνότητα των στιγμών αλλά κυρίως για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων.
Μπροστά στα νέα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θα επαναλάβει πως είναι μια αδιέξοδη πολιτική. Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης θα απελευθερώνει συνεχώς δράκους και ο Σαμαράς θα εμφανίζεται ως αυτός που καλείται να τους σκοτώσει. Υπηρεσίες του Δημοσίου με αμφίβολο ρόλο θα πεταχτούν ως τυράκι για να κερδηθεί η λαοφιλία. Τα πράγματα όμως θα φτάσουν σε αδιέξοδο γιατί τα μέτρα θα εξασφαλίζουν για τον καθένα δυο μέτρα υπό της γης.
Ο ευρωπαϊκός «παράγοντας» θα πιέζει, «ή τώρα ή ποτέ» θα αναφωνεί ο ή η καγκελάριος, και ο Άδωνις θα σταματήσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις συναισθανόμενος την κρίσιμη κατάσταση. Λίγο πριν κόψει το γάλα από τις αγελάδες και ανοίξουν οι ουρανοί (εντολή Σαμαρά πάντα γίνονται όλα τα θεϊκά), θα πάμε για εκλογές. Το επιχείρημα θα είναι πως πρέπει να ανανεώσει την λαική εντολή για να ολοκληρώσει «τις μεταρρυθμίσεις» αλά ΕΡΤ που έχει ανάγκη η κοινωνία. Ο πραγματικός λόγος είναι πως αν ληφθούν μέτρα και μετά οδηγηθούμε για εκλογές, την ΝΔ δεν θα την ψηφίσει ούτε ο Βενιζέλος.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας