Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ο Κώστας Σακκάς δεν είναι είδηση

Ο Κώστας Σακκάς δεν είναι είδησηFREE photo hosting by Fih.gr
Ένα νέο παιδί, φυλακισμένο επί δυόμισι χρόνια, με βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά χωρίς δίκη και καταδίκη, με το τεκμήριο της αθωότητας να αναβοσβήνει πάνω από το κεφάλι του σαν πινακίδα από νέον, κάνει απεργία πείνας εδώ και τριάντα ημέρες. Απεργία πραγματική, που έχει επιφέρει απώλεια 13 κιλών και που, σύμφωνα με τους γιατρούς του Κρατικού Νικαίας, μπορεί να προκαλέσει ανά πάσα στιγμή ανακοπή καρδίας. Ε λοιπόν, όλα τούτα δεν συνιστούν είδηση για τα συστημικά ΜΜΕ, ούτε καν είδηση ιατρικού περιεχομένου, δεν τους αφιέρωσαν ούτε το ένα εκατοστό από τον χρόνο που αφιέρωσαν στη γαστρεντερική δυσλειτουργία του Αντώνη Σαμαρά.
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Το πιθανότερο είναι ότι για τη σιωπή των ΜΜΕ φταίει η οδηγία του ΕΣΡ, που ζητάει να μην μεταδίδουν αρνητικές ειδήσεις, διότι κάτι τέτοιο βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Όπως και να το κάνουμε, ο αργός θάνατος ενός εικοσιεννιάχρονου από την πείνα είναι γεγονός δυσάρεστο, αν βγει προς τα έξω, μπορεί να διώξει τους επενδυτές, μπορεί να διώξει μέχρι και τον Κάπτεν Τζιαφού της Cosco. Α, συγγνώμη, ξέχασα, αυτόν τον έδιωξε ήδη το ΚΚ Κίνας και κάτι μου λέει ότι μάλλον δεν θα τον ξαναδούμε. Ούτε εμείς ούτε κανένας άλλος.

Απαπά, με τίποτα δεν πρέπει να μάθουν οι ξένοι ότι στην Ελλάδα του success story αργοπεθαίνει ένας νέος από την πείνα. Κυρίως δεν πρέπει να μάθουν ότι ο Σακκάς αρνείται την τροφή, επειδή τον κρατάνε προφυλακισμένο επί 30 μήνες χωρίς δίκη, ότι έχουν μετατρέψει την προφυλάκισή του σε ποινή. Να μην μάθουν κυρίως ότι το κόμμα που κυβερνά, η Ν.Δ., έχει σπεύσει ήδη να βγάλει δικαστική απόφαση, καταδικάζοντάς τον για το ιδιώνυμο αδίκημα της αναρχίας. Αλήθεια, οι δύο άλλοι πρώην και νυν εταίροι, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. , τι λένε για τον Σακκά; Προς το παρόν σιωπούν, φοβάμαι όμως ότι αν μιλήσουν, θα πουν κάτι που θα παραπέμπει στη θεωρία των δύο άκρων.

Αυτά συμβαίνουν στη χώρα του δικαίου και του Σόλωνα, αλλά μην ανησυχείτε συνέλληνες, δεν πρόκειται να μάθουν τίποτα οι ξένοι, δεν πρόκειται να μάθετε τίποτα κι εσείς, τίποτα δεν πρόκειται να ταράξει τον ύπνο σας. Εκτός βέβαια κι αν διαβάζετε Guardian, αυτό το εγγλέζικο όργανο του διαβόλου, που τη μια αποκαλύπτει βασανιστήρια κρατουμένων και την άλλη απεργίες πείνας: "Behind the anarchist's hunger strike is the tale of his illegal detention. It would have sounded unbelievable in the recent past".

Δεν ξέρω γιατί, μάλλον ψυχολογικό θα είναι, αλλά όταν διαβάζω στα αγγλικά ότι «κάτι τέτοιο στο παρελθόν θα έμοιαζε απίστευτο», με πληγώνει περισσότερο απ' ό,τι αν το διάβαζα στα ελληνικά. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Πηγή: avgi.gr