Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Αλέκος Αλαβάνος: ''H υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα για τη χώρα είναι το Σχέδιο Β''

Αλέκος Αλαβάνος: ''H υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα για τη χώρα είναι το Σχέδιο Β''
FREE photo hosting by Fih.gr«Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Είναι Νοέμβρης και η δόση της τρόικα , που θα έπρεπε να έχει αρχίσει να εκταμιεύεται από τον Ιούνη, δεν έχει καν αποφασισθεί. Μέσα στη βδομάδα πρέπει να πληρωθούν 5 δις ευρώ και η κυβέρνηση πανικοβλημένη επιχειρεί να τα καλύψει με την έκδοση όπως - όπως εντόκων γραμματίων του δημοσίου. Το ΔΝΤ συγκρούεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ελληνικό πρόβλημα. Οι χώρες πρωταγωνιστές και τα στελέχη της Ευρωζώνης συγκρούονται μεταξύ τους. Το ΔΝΤ αναθεωρεί προς τα πάνω τους ρυθμούς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας για το 2012, το 2013, το 2014. Η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κοινωνία διαλύεται. Ακόμη κι αν αποσοβηθεί προσωρινά η έκρηξη, σε κάθε διεθνή αναλυτή είναι σαφές και σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας είναι κατανοητό ότι από στιγμή σε στιγμή είναι σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψει εκ των πραγμάτων η έξοδος από το ευρώ. Είτε γιατί σταματάει η ροή χρημάτων από τους δανειστές. Είτε γιατί δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Είτε γιατί η Ελλάδα δεν εκπληρώνει βασικούς όρους και στόχους που της έχουν επιβληθεί. Είτε γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οφειλές της,  εξωτερικές και εσωτερικές. Είτε γιατί η έλλειψη ρευστότητας οδηγεί την ύφεση σε σημείο θανατηφόρο. Είτε γιατί η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Είτε γιατί υπάρχουν δεκάδες ακόμη λόγοι.
Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής


Θα περίμενε κανείς από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν θέσει τη παραμονή στο ευρώ ως πρώτο στόχο τους – ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες – να κατανοήσουν ότι οι εξελίξεις μπορεί να κινηθούν έξω από τις επιθυμίες τους και να συμβάλλουν στην προετοιμασία της χώρας για το «Σχέδιο Β»,  την αποχώρηση από το ευρώ. Απολύτως τίποτε δεν λέχθηκε από αυτές τις δυνάμεις κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Αντί για αυτό, αναπτύχθηκε ένας ανούσιος ανταγωνισμός ποιος είναι πιο «έξυπνος» διαπραγματευτής με τους «κουτούς» δανειστές μας.
 
Η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα για τη χώρα μας είναι η ταχύτατη ετοιμασία Σχεδίου Β. Καλούμε όλους τους πολίτες να στρατευθούν σε αυτό το αίτημα και εγχείρημα, που θα ανοίξει πάλι τους ορίζοντες  για τον τόπο. Και αυτούς που πιστεύουν ότι είναι αναγκαίο, προκειμένου να έχουμε άμεσα και σοβαρά αποτελέσματα στη μάχη ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια και την οικονομική διάλυση. Και αυτούς που δεν συμμερίζονται αυτήν την άποψη, αλλά βλέπουν ότι τελικά η παύση πληρωμών προς τους δανειστές και η έξοδος από το ευρώ είναι εκ των πραγμάτων πολύ κοντά.»
 
Αθήνα, 12/11/2012
 
http://www.tometopo.gr/home/component/content/article/53-plan-b/1031----h------------.html