Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δηλώσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση των ΜΑΤ

Δηλώσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση των ΜΑΤ
 
ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (14/2)
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ. ΜΠΑΡΚΑ, Β. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
 
Διαβάστε σχετικό άρθρο της iskra - Δείτε σχετικό VIDEO

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ Γ. ΜΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ!
ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 2 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!
ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ «ΕΠΙΣΚΕΨΗ» ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
Το ακαδημαϊκό γραφείο του Γ. Μέργου, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, κατέλαβαν συμβολικά σήμερα το πρωί νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενοι για τις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του περί νέων μειώσεων στους μισθούς!
Δεκάδες νέοι και νέες βρέθηκαν στην οδό Σταδίου 5 και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά στο γραφείο του Γ. Μέργου, όπου ανήρτησαν πανό με το σύνθημα «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ» και «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».
Η κυβέρνηση, ακολουθώντας το δόγμα "Νόμος και Τάξη", η οποία, πλέον, δείχνει μηδενική ανοχή ακόμα και στις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έδωσε εντολή στις δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να επιτεθούν με αγριότητα, κάνοντας εκτεταμένη ρήψη δακρυγόνων και χημικών και χτυπώντας με τα γκλομπ τους συγκεντρωμένους, ακόμα και όταν αυτοί ήταν πεσμένοι στο έδαφος!
Από την απρόκλητη και αναίτια επίθεση τραυματίστηκαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Μπάρκας και ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Πολυκλινική Αθηνών, όπου και διαπιστώθηκαν τα τραύματά τους και έλαβαν παραπεμπτικό για περαιτέρω εξετάσεις.
Αυτήν την ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταβαίνουν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να καταθέσουν μήνυση και να ζητήσουν την αυτόφωρη σύλληψη της διμοιρίας και την παραπομπή της στον εισαγγελέα. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιήσουν διάβημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε: "Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τον τόπο σε σκοτεινές εποχές. Τα ΜΑΤ είναι πάνω από τη Βουλή και τη Δημοκρατία".
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ
Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης Σαμαρά.
Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».
Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού.
Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων.
Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους.
Όλοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή.
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας προχωράει μαζί με την αποφασιστική εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης με ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία, όπως ενάντια στους αγρότες, στους ναυτεργάτες, στους εργαζόμενους στο Μετρό, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σήμερα στη διαμαρτυρία των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους με οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τον αυταρχισμό.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ «ΕΠΙΣΚΕΨΗ» ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ 9.00 πμ (Κατεχάκη και Μεσογείων)
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, σε όλο τον λαό που εξαθλιώνεται μέρα με την μέρα από την βαρβαρότητα του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-συγκυβέρνησης-τρόικας, την χτεσινή απρόκλητη και πρωτοφανή παρέμβαση της αστυνομίας στην Συνέλευση των εκπροσώπων του Συντονισμού στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.
Στις 7 περίπου το απόγευμα και ενώ είχε αρχίσει η Συνέλευση, δύο ένστολοι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στην είσοδο των γραφείων του σωματείου, διέκοψαν την διαδικασία και ρώτησαν αν εκεί διεξάγεται η Συνέλευση του Συντονισμού. Στη δικαιολογημένη αντίδραση των συναδέλφων απάντησαν ότι γνώριζαν ήδη ότι επρόκειτο για Συνέλευση εργαζομένων και όχι για συγκέντρωση αλλά παρόλα αυτά δήλωσαν ότι είχαν εντολή να διερευνήσουν αν τίθενται ζητήματα "τάξης και ασφάλειας"!
Μετά την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων τα όργανα του "νόμου και της τάξης" αποχώρησαν. Στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στη συνέχεια από συνδικαλιστές στο Α.Τ Ακρόπολης, ο διοικητής που είχε εσπευσμένα φτάσει στο γραφείο του - προφανώς για να επιληφθεί ο ίδιος της υπόθεσης - παραδέχτηκε ότι είχε δοθεί εντολή στο Α.Τ από τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για να ελεγχθεί η εργατική συνέλευση του Συντονισμού, αλλά απέδωσε το επεισόδιο, στον υπερβάλλοντα ζήλο των συγκεκριμένων αστυνομικών, ζητώντας συγγνώμη από τους συναδέλφους συνδικαλιστές που του ζητούσαν επίμονα εξηγήσεις.
Είναι προφανές ότι όχι μόνο λειτουργεί το συνδικαλιστικό της ασφάλειας αλλά και επιλέγει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Το συγκεκριμένο περιστατικό εντάσσεται, στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης και στην προσπάθεια κατάργησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο κρατικός ολοκληρωτισμός γίνεται καθημερινά όλο πιο απειλητικός απέναντι στους εργαζόμενους και σε κάθε αγωνιζόμενο. Οι στοιχειώδεις πολιτικές, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες αμφισβητούνται ευθέως και με σαφήνεια πλέον. Μετά την επιστράτευση των απεργών, η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει δια νόμου το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία!
Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό και αποφασιστικό τρόπο προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι, το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί, όποιο τρόπο και μέσο κι αν χρησιμοποιήσει, το ολοκληρωτικό καθεστώς των μνημονίων, για να πετύχει την ισοπέδωση κάθε εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος που έχει κατακτήσει ο εργαζόμενος λαός αυτής της χώρας με αμέτρητους αγώνες και θυσίες.
Θα δώσουμε, διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα, για να ανατραπούν οι πολιτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές μας, για να ξεριζωθεί η σύγχρονη "χούντα" κεφαλαίου-κυβέρνησης-Ευρωπαικής Ένωσης.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν άμεσα, αποφασιστικά και με κάθε τρόπο, αυτού του είδους τις προκλήσεις.
Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013.