Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Σκουριές έχουν τα μυαλά σας!

Σκουριές έχουν τα μυαλά σας!FREE photo hosting by Fih.gr
Η μεταμοντέρνα εποχή μας έχει την ενημέρωση που της αξίζει: μια μεταμοντέρνα δημοσιογραφία, η οποία ανακηρύσσει ως γεγονός οποιαδήποτε μπαρούφα της κατέβει: «Μα είναι είδηση επειδή το είπα!» Όπως ίσως θα προσέξατε, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής έγινε η επίθεση στις Σκουριές. Δεν συνέβη πρώτη φορά τέτοιο πράγμα. Το 1990 στην Αραβησσό, κοντά στα Γιαννιτσά, οι κάτοικοι είχαν ανατινάξει με μασούρια δυναμίτη το αντλιοστάσιο του ΟΥΘ (Οργανισμού Ύδρευσης Θεσσαλονίκης), που καταλήστευε το νερό τους, για να ξεδιψάσει τη Σαλονίκη. Τα νερά του υγρότοπου της Αραβησσού όχι μόνο πότιζαν τα μποστάνια και τα θερμοκήπια μεγάλου μέρους της πεδιάδας, αλλά αποτελούσαν και τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ο ΟΥΘ, αδιαφορώντας για όλα αυτά, έβαλε χέρι στο νερό. Οι κάτοικοι αγωνίστηκαν επί μήνες με κάθε μέσο, μέχρι που έφτασαν και στα μασούρια. Τα παιδιά τους έπαιζαν με τα νεύρα των αστυφυλάκων που φύλαγαν έκτοτε το αντλιοστάσιο, σπάζοντας με τα αεροβόλα τους τους προβολείς γύρω από το φυλάκιο. Η υπόθεση συνεχίστηκε για καιρό και ο ΟΥΘ μαζεύτηκε λιγάκι, αφήνοντας κάμποσο νερό και για τους Αραβησσιώτες ή Αραβησ-Σιού, όπως αυτοαποκαλούνταν τότε. Αλλά τότε δεν είχαμε ίντερνετ.
Του Πρόδρομου Σεϊτανίδη

Τη Δευτέρα έκανε το γύρο του ίντερνετ η «είδηση» ότι 120 «κουκουλοφόροι» επιτέθηκαν στο εργοτάξιο, περιέλουσαν με βενζίνη τους σεκιουριτάδες, έκοψαν δέντρα για να εμποδίσουν την άφιξη της αστυνομίας και άλλα τέτοια άγρια. Τίποτε, απ΄ αυτά δεν έγινε! Απορώ πώς δεν βγήκε κάνας δακρυσμένος κροκόδειλος στο δελτίο των 8, να ορκιστεί πως κατούρησαν ένα τοπικό εικονοστάσι! Φυσικά, πρωταγωνιστούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τοπικά του στελέχη, που επειδή συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, θεωρήθηκαν ηθικοί αυτουργοί. Φτάσανε, μάλιστα, ορισμένοι δημοιογράφοι να διαμαρτύρονται που οι κουκουλοφόροι έκαψαν τα αυτοκίνητα της εταιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάσος. Προφανώς δεν είχαν δει ποτέ τα δακρυγόνα και τις κρότου-λάμψης που έπεφταν σωρηδόν πάνω στους διαδηλωτές, οι οποίοι έτρεχαν πανικόβλητοι να σβήσουν τις φωτιές, μην αρπάξουν τα δέντρα.

Σιγά-σιγά, οι 120 κουκουλοφόροι έγιναν 50 (εγώ 22 μέτρησα στο βίντεο της εταιρείας φύλαξης), οι σεκιουριτάδες αποδείχτηκε πως δεν είχαν περιλουστεί με βενζίνη, κανένα δέντρο δεν κόπηκε για να εμποδίσει την άφιξη της αστυνομίας. Εν τω μεταξύ, η αρχή του βίντεο δείχνει τους υπαλλήλους να συνομιλούν μεταξύ τους, περιμένοντας την άφιξη των αγνώστων, καθώς τους είχαν ακούσει να έρχονται με αυτοκίνητα. Αυτά κανείς επίσημος σχολιαστής δεν τα πρόσεξε. Όπως δεν ανέφερε, επίσης, την άμεση απελευθέρωση του συντρόφου Συριζαίου που είχε συλληφθεί ως ηθικός αυτουργός. Και κανείς δεν αναρωτήθηκε, βέβαια, μήπως η όλη ιστορία ήταν στημένη, για να πανικοβληθούν οι διαδηλωτές και να κάτσουν στ΄ αυγά τους. Κανείς, ακόμα, δεν αναρωτήθηκε για την αξία των καμένων μηχανημάτων και για το ποσό έναντι του οποίου είχαν ασφαλιστεί, μια ερώτηση που πάντοτε τίθεται σε τέτοιου είδους καταστροφές. Ήδη, οι μεταμοντέρνοι μεταδημοσιογράφοι είχαν στοχοποιήσει το ΣΥΡΙΖΑ, λες και ξέρουν πολλούς Συριζαίους που διαθέτουν κυνηγετικά όπλα και είναι ικανοί να περπατήσουν νύχτα μέσα στο δάσος. Κι αν αύριο συλληφθούν τίποτε ψηφοφόροι της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, που οργισμένοι από τη λεηλασία τα έκαναν όλα μπαρούτι, πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φταίει!

Μετά από λίγες ώρες έσκασε η είδηση πως ο ένας από τους δύο νέους καταζητούμενους για τη ληστεία στη Φλώρινα είναι γιός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Και βούιξε πάλι το ίντερνετ! Αλλά ο άλλος καταζητούμενος είναι γιός στρατιωτικού. Γιατί να ευθύνεται λιγότερο για το γιό του ο συνταγματάρχης/ο λογιστής/ο υδραυλικός/ο δικηγόρος από το Συριζαίο; Απάντηση καμία, η δουλειά είχε γίνει.

Ο Πρετεντέρης, τις προάλλες, από τη στήλη του στα «Νέα» άφηνε χαρωπά υπονοούμενα για «νταραβέρια» διαπλοκής κομμάτων με επιχειρηματικούς κύκλους. Και δεν αναφερόταν στο παλαιότερα γνωστό ως δίδυμο του δικομματισμού: αναφερόταν σε κόμμα της αντιπολίτευσης. Άφηνε να υπονοηθεί ότι επρόκειτο για παλιότερο κόμμα, πιθανόν το ΛΑΟΣ, αλλά καθώς όλο του το άρθρο αναφερόταν στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ένας λιγότερο προσεκτικός αναγνώστης θα επηρεαζόταν αρνητικά προς την κατεύθυνση αυτή. Λέμε και καμιά μαλακία, να περνάει η ώρα, να πέφτει το παχυλό μεροκάματο και να γελάμε με το ΣΥΡΙΖΑ.

Και μέσα στ΄ άλλα, έχουμε και την ίδια τη ΝΔ, η μάλλον την Ομάδα Ηλιθίας, που διεκδικεί μια θέση στον ήλιο. Έχοντας, ήδη, εξασφαλίσει μια θέση στην καρδιά μας, χάρη στα γέλια που μας έχει φέρει. Τη Δευτέρα εμφανίστηκε στο σαμαρικό σάιτ ένα άρθρο με τίτλο «Στοχοποιούν τον Γ. Μουρούτη», στο οποίο υποτίθεται ότι εμφανίζεται το μακροσκελές e-mail ενός κάποιου Αργύρη Μα... από το Βόλο με λεπτομερείς (αν και λανθασμένες) οδηγίες του πώς η Αριστερά πρέπει να θέσει εκτός μάχης το μυστικοσύμβουλο επικοινωνίας του Σαμαρά. Είναι τόσο καταφανώς πατάτα, γραμμένη από τον ίδιο, μπας και δημιουργήσει σαματά γύρω από το ονοματάκι του, που δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς εάν στέκει στα λογικά του.

Αλλά δεν φταίει αυτός. Αυτός την κυβερνητική γραμμή ακολούθησε. Την κυβερνητική γραμμή που, ούτε λίγο ούτε πολύ, επέρριψε στο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για την απεργία της ΕΣΗΕΑ την ημέρα της επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ. Μόνο που η απεργία της ΕΣΗΕΑ είχε κυρηχθεί πολλές ημέρες νωρίτερα, σε συνάρτηση με τη Γενική Απεργία της 20ης Φεβρουαρίου. Η οποία είχε προσδιοριστεί από το Δεκέμβρη, προτού καν δηλαδή ο Φρανσουά Ολάντ σκεφτεί να κατέβει από εδώ να μας πασάρει καμιά φρεγάτα. Οι τύποι στην κυβέρνηση έχουν τόσο σκουριασμένα μυαλά, που έχουν χάσει ακόμα και την αίσθηση του χρόνου! Και τα μεταΜΜΕ μας τους ακολουθούν πιστά αποπίσω... Ο χρόνος τα ενδιαφέρει μόνο όταν είναι διαφημιστικός.
Πηγή: RedNotebook