Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Φτάνει πια! Μας εξοντώνουν μεθοδικά, τσακίστε τους!

Φτάνει πια! Μας εξοντώνουν μεθοδικά, τσακίστε τους! 64 νεκροί μόνο σήμερα Παρασκευή!!!
Τους ακούτε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τη λένε στις τηλεοράσεις; Ο ένας τα ρίχνει στον άλλο. Κανένας δεν παίρνει καμία ευθύνη. Είναι αισχροί και θέλουν όχι μόνο μαύρισμα στις εκλογές αλλά τσάκισμα ολοκληρωτικό. Κανένα έλεος. Δεν πάει άλλο!
Βήχος Παναγιώτης

http://politikokafeneio.com

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Αυγούστου 2007
Τον είδατε τον Πολύδωρα; Λες και μιλούσε για άσχετα πράγματα. Τέλεια αναισθησία. Τι τους κοιτάτε μωρέ; Τι τους υπερασπίζεστε; Έχουμε πάθει όλοι μαλάκυνση του εγκεφάλου; Μας καίνε το καταλαβαίνετε; Υπάρχουν νεκροί. Καταστράφηκαν όλα τα δάση μας. Κάηκαν σπίτια φτωχών ανθρώπων. Κάηκαν κτήματα και περιουσίες αγροτών και φτωχών εργαζομένων.

Και ο μπουλούκος μας λέει να τον ψηφίσουμε για να μας αποτελειώσει με το Ασφαλιστικό, την Παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις, τις δημοκρατικές ελευθερίες. O άλλος ο "σωτήρας" θέλει να μας σώσει και από τη δική του πολιτική που έφερε αυτές τις απίθανες καταστάσεις.
Τσακίστε τους μωρέ! Στείλτε τους ΟΛΟΥΣ στο διάολο. Μη τους πιστεύετε πια! Έλεος! 23 νεκροί μόνον σήμερα!!!
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ! Καταλαβαίνετε; Μας εξοντώνουν μεθοδικά και μας αποβλακώνουν. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. Άφησαν να καούν εκατομμύρια στρέμματα απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας. Από την Πάρνηθα έως το Γράμμο, από την Κρήτη έως την Κεφαλονιά και την Αιγιαλεία, όλη η Πελοπόννησος, , άνθρωποι, δάση, κατοικίες, ζώα και καλλιέργειες έγιναν παρανάλωμα του πυρός.
Η «προετοιμασμένη» κυβέρνηση αποδείχθηκε εντελώς απροετοίμαστη. Κάποιοι μίλησαν για ανικανότητα. Η αλήθεια είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε παντελώς ανίσχυρος να αντιμετωπίσει τα πύρινα μέτωπα. Μάταια οι κάτοικοι των φλεγομένων περιοχών εκλιπαρούσαν για βοήθεια. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ή ήταν ανεπαρκείς, ή έφθαναν με καθυστέρηση…
Αν στην κατάσβεση των πυρκαγιών ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανεπαρκής, υπήρξε μια περίπτωση που πράγματι κινητοποιήθηκε και μάλιστα εντυπωσιακά. Ήταν η περίπτωση της αντιμετώπισης μιας διαδήλωσης στην Πάρνηθα, την Κυριακή 29/7, όπου οι διαδηλωτές έβαψαν με μπογιά το καζίνο του Μον Παρνές ζητώντας να μην γίνει «αξιοποίηση» του καμένου δάσους από τα αδηφάγα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Διμοιρίες ΜΑΤ, αστυνομία, ελικόπτερα επιδόθηκαν επί 6ωρο σε επιχείρηση σύλληψης και άγριου ξυλοφορτώματος των διαδηλωτών. Είκοσι εφτά άτομα συνελήφθησαν, κρατήθηκαν παράνομα και παραπέμφθηκαν στα δικαστήρια. Εκεί, τα ΜΑΤ χτύπησαν βίαια την εκδήλωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες, -ακόμη και συνήγοροι υπεράσπισης έπεσαν θύματα της αστυνομικής βίας.
Αν είχε γίνει μια κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς της Πάρνηθας ή οποιαδήποτε άλλης, όπως η σημερινή, αντίστοιχη με την κινητοποίηση για την καταστολή της διαδήλωσης, είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά.
Όμως, η κυβέρνηση Καραμανλή αντί για μηχανισμούς αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ενισχύει τους ήδη, από την εποχή του ΠΑΣΟΚ, τρομακτικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, επανέφερε το θεσμό της Aγροφυλακής, με αργηγό έναν απόστρατο καραβανά. Mάλιστα, ο ευφάνταστος κύριος Πολύδωρας την ονομάζει «αστυνομία της οικολογίας».
Δεν χρειάζονται όμως νέες αστυνομίες, αλλά προσλήψεις δασοπυροσβεστών και πυροσβεστών και υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται αλλαγή της πολιτικής που κάνει τη γη και το δάσος εμπόρευμα. H αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, οι αποχαρακτηρισμοί των δασών και τα επιχειρηματικά σχέδια κάνουν το δάσος ένα επίζηλο έπαθλο για τους εμπρηστές.
H κυβέρνηση Kαραμανλή με τη στάση της δείχνει τί προκρίνει, ποιους υποστηρίζει και ποιους καταδιώκει. Γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα των εμπρηστών, υποστηρικτής των άνομων καπιταληστρικών συμφερόντων. Kαι φυσικά, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Oύτε βέβαια θα δώσει αποζημιώσεις στους κατεστραμένους αγρότες. Aπλώς, με τις εξαγγελίες του Παυλόπουλου στην Aιγιαλεία θέλει να έχει όμηρους τους αγρότες μέχρι τις επόμενες εκλογές. Aρκετοί αγρότες τους αποδοκίμασαν. Δεν αρκεί όμως αυτό.
Πρέπει να τους ανατρέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: