Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: Με τις ευλογίες της Δεξιάς του Κυρίου

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: Με τις ευλογίες της Δεξιάς του Κυρίου
Με παρήγορα αποτελέσματα προεγχειρητικών εξετάσεων, «καταλύοντας» σε μεγάλο διαμέρισμα στο Μαϊάμι σε αναμονή μοσχεύματος, περιγράφουν οι ανταποκρίσεις το Χριστόδουλο. Τα πλουσιοπάροχα ρεπορτάζ αγνοούν όμως μια θεαματική εξέλιξη: Η αγωνία επιβίωσης του αρχιεπισκόπου «νομιμοποιεί» εκκλησιαστικά τις μεταμοσχεύσεις! Οι παπάδες τις δέχονταν επιφυλακτικά εν μέσω δογματικού εμφύλιου («έφυγε ή όχι η ψυχή» του εγκεφαλικά ...νεκρού δότη;). Εφόσον λοιπόν καμία χριστιανική φράξια δεν αφόρισε το Χριστόδουλο ως αιρετικό ...συνεργό φόνου, η επέμβαση «ευλογείται».
ΘΑΝΑΣΗΣ Γ. ΚΑΠΠΟΣ




Για οδυνηρές θεραπείες, ξενιτεύονταν και ξενιτεύονται πολλοί άνθρωποι. Μια «λεπτή» διαφορά είναι ότι ο «προκαθήμενος» δεν χρειάζεται να ξεπουλήσει χωράφια, ούτε αναμένει έγκριση ΙΚΑ. Η κυβέρνηση πληρώνει! Ουδείς, επίσης, αναχώρησε με αγήματα αερονομίας και παπάδων ως το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Ελευσίνα, ενώ τέσσερις υπουργοί κι ένας θεομπαίχτης Καρατζαφέρης με προσαρμοσμένες, δακρύβρεχτες ατάκες, έδιναν ρεσιτάλ τιμών και μικροφώνων.
Ο «εχθρός της νέας τάξης» Χριστόδουλος θα νοσηλευτεί πολυτελέστατα στις ΗΠΑ! Ταυτόχρονα, «εκσυγχρονιστές» και «ανδρεϊκοί» ΠΑΣΟΚοι ανασκαλεύουν «αντιπαλότητες» με τον αρχιεπίσκοπο ή θυμούνται πως ο «μεγάλος» πήγε με την Ολυμπιακή στο Χέρφιλντ, ενώ η ΝΔ τον έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο και για τα νοσήλια, μα ο Γιωργάκης έδωσε τρις διαπιστευτήρια στον ασθενή! Ατύχησε βέβαια στο λάφυρο της τελευταίας επίσκεψης στην (πάμπλουτη) κατοικία της Φιλοθέης. Προσυνεννοημένος κατέφτασε μετά, να κλείσει αυλαία ο Καραμανλής! Η «δεξιά του κυρίου» δεν χαρίζεται στην κατηχούμενη «σοσιαλδημοκρατία» (...λέμε τώρα). Τούτο ιδίως όταν στα λοιπά χριστιανικά δώρα, ο Αλογοσκούφης προσθέτει στην αρχιεπισκοπή 31 εκ. ευρώ και η Μαριέττα «τροπολογεί» πάλι για τα εκκλησιαστικά πανεπιστήμια!
Κατόπιν αυτών, ο Χριστόδουλος έβαλε χέρι στις ανακοινώσεις Παπαθεμελή πως ο αρχιεπίσκοπος γνώριζε για τις πρόωρες, αλλά και στον ...εαυτό του, στις δηλώσεις του ότι τους Έλληνες «νοιάζει η Πεντέλη όχι οι εκλογές». Μετά τα φιλιά με τον Καραμανλή, έτρεξε να «διευκρινίσει» ότι «εννοούσε» πως τον άγχωσε (όχι το βουνό, μα...) το μοναστήρι που κινδύνεψε να καεί.
Η τελευταία, προ πτήσης, αναφορά ήταν σεμνή και ταπεινή: Γραμμή κάλπης ευχαριστίας, σε πιστό πρωθυπουργό που έχει φυλαχτό - «τίμιο ξύλο» και το δάνεισε στον «προκαθήμενο» τώρα στα δύσκολα.
Εκλογές - αστραπή για «μεταρρυθμίσεις», «εξορθολογισμούς», «Ελλάδα που δεν γυρίζει πίσω», διαφημίσεις για «νέες τεχνολογίες στα σχολεία», αλλά ο ...φύλαρχος διαθέτει προσωπικό φυλαχτό και θαυματουργά ξόρκια για τον πολλαπλασιασμό των ψήφων. Παρεμπιπτόντως, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα, ως την «ώρα του Καραμανλή», διακινήθηκαν τόσα εκατομμύρια σταυρουδάκια - «τίμιο ξύλο», που προφανώς έχουν ροκανίσει ολόκληρα ...τίμια δάση! Ίσως το εξηγήσει ο «εκλεκτός» υποψήφιος της ΝΔ στον Πειραιά, επικοινωνιολόγος του αρχιεπισκόπου Τζούμας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: