Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

ΛΑΟΣ: Δεκανίκι του συστήματος

ΛΑΟΣ: Δεκανίκι του συστήματος
Και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ! Τάξη, ασφάλεια και κυβέρνηση να 'χει μετεκλογικά το καθεστώς, είτε αυτοδύναμα, είτε συμμαχικά. Ο Καρατζαφέρης ας αναβαθμίσει ρόλους και προσφέρει λύσεις: Μία προβλέπει αυτοδυναμία Καραμανλή, μία προσφέρεται σε κυβέρνηση συνεργασίας «εξωκοινοβουλευτικών» υπουργών. Πεδίο δόξης για νέους Ζολώτες, Σπράους, Γκαργκάνες!
ΘΑΝΑΣΗΣ Γ. ΚΑΠΠΟΣ


http://politikokafeneio.com

Η «γροθιά στο κατεστημένο», τέκνο και παίκτης της τηλε-«δημοκρατίας» της ατάκας, σε προεκλογικούς «επαμφοτερισμούς» τακτικής, στηρίζει ωστόσο κάθε απολυτοποίηση καθεστωτικών μηχανισμών βίας και δεξιών προγραμμάτων: Ενίσχυση αστυνομίας και στρατού, ιδιωτικοποιήσεις, νέες «μεταρρυθμίσεις» στην εκπαίδευση και παντού, εθνικιστικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές, περαιτέρω αποψίλωση δασών και κάθε δημόσιου αγαθού.
Προκαλεί πάντως απορία γιατί οι «ανηλεείς» κοινοβουλευτικοί εχθροί της «γροθιάς στο κατεστημένο» - Καρατζαφέρη, η «πολιτικά φιλελεύθερη» ΝΔ ή ο «κινηματικός» ΣΥΝ, δεν αποκαλύπτουν την πολιτεία του (π.χ. στο Ευρωκοινοβούλιο), το εξωφρενικό πρόγραμμά του. Η ιδιοκτησία στην Ελλάδα κινδυνεύει, κατήγγειλε στην Κομισιόν, διότι εκτάσεις οικοδομικών συνεταιρισμών προστατεύονται ως «δήθεν δασικές»! Φριχτότερο είναι το «δασικό» του πρόγραμμα: Ας «προστατεύονται» μόνο οι «εθνικοί δρυμοί», να «αξιοποιηθούν» επιχειρηματικά με «έργα» και οικοδομές οι υπόλοιποι! Έγκυροι οικονομικοί συντάκτες προβληματίζονται αν αυτά προσβλέπουν αποκλειστικά προσεταιρισμούς μικρομεσαίων στρωμάτων, που λυμαίνονται ακροδεξιές συνθέσεις ΔΣ ορισμένων «συνεταιρισμών» ή και σε επιχειρηματικά σχέδια του μεγαλογαιοκτήμονα «προέδρου». Στοιχειώδης παρατηρητικότητα επίσης αποκαλύπτει εφιαλτικό προγραμματικό καρμπόν με το χουντικό «Σύνταγμα» του '68. Η σύνθεση του προτεινόμενου «υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας, συμβουλίου των αρίστων» είναι ...φτυστή - κατάπτυστη εκείνης του «υπό τον βασιλέα συμβουλίου του έθνους». Μέλος αμφοτέρων αποτελεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ! «Συνταγματικό δικαστήριο» απόλυτου ελέγχου συγκροτούνταν στο άρθρο 98, το ίδιο, με πανομοιότυπη επάνδρωση δικαστών, προσκείμενων πανεπιστημιακών και «προσωπικοτήτων» θέλει το ΛΑΟΣ. Αυτο-διοίκηση του στρατού η χούντα; Έλεγχο μόνο από τους «αρίστους» και τον «άριστο» αρχιστράτηγο απαιτεί ο Καρατζαφέρης και οι «συμπτώσεις» είναι ατελείωτες.
Ο ίδιος εμπορεύεται τηλεοπτικά «τον εξαρτημένο ετοιμοθάνατο γιο της κυρα Μαρίτσας», όταν ο νεοναζί υποψήφιός του Βορίδης, πολεμάει λυσσασμένα μονάδες ΟΚΑΝΑ στην Αν. Αττική! Ταυτόχρονα, νεοφασιστικοί κύκλοι κυκλοφορούν καταλόγους σταυροδοσίας 40 ...άριων (προϋπηρεσίας 4ης Αυγούστου, ΕΝΕΚ και βάλε) υποψηφίων του ΛΑΟΣ, σε 29 εκλογικές περιφέρειες!
Ο δε «αυτοδημιούργητος με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα» (τρέμε Ρουβά!) «πρόεδρος» αντιδρά στην ...περιφρόνηση του «σατέν» Καραμανλή, που μια φορά του απευθύνθηκε αποκαλώντας τον «άκρο», αρνούμενος συνεργασία. Η δε ΝΔ επιστρατεύει κάθε παλαιοκομματικό τρικ ακύρωσης της ...«γροθιάς» ΛΑΟΣ. Ο Παπαθεμελής ψαρεύει ακόμα χουντοχριστιανούς και ο βαρύς Μητσοτάκης την Παρασκευή κάλεσε τους «απογοητευμένους» να ψηφίσουν «καλύτερα τον ανίκανο Γιωργάκη, παρά τον ταυτοχρόνως ακροδεξιό και ακροαριστερό(!) Καρατζαφέρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: